De titelkandidaten zetten de eindsprint in

Andy Lefevere als stoorzender
De 58ste editie van de ConXioN Omloop van Vlaanderen presenteert op sportief vlak een innovatie met de eerste editie van de E-Rally voor elektrische en hybride wagens, maar, natuurlijk kijkt iedereen uit naar het vervolg van de titelstrijd in het Belgisch rallykampioenschap. Twee maanden na de Ypres Rally maken de rallyfans zich op voor een bloedstollende finale van het kampioenschap. In Ieper verspeelde Vincent Verschueren zijn leidersplaats aan Kris Princen, gewoon omdat de GoDrive-piloot besliste om geen punten te scoren in Ieper. In Roeselare moet Vincent Verschueren  bewijzen dat het inzetten van zijn joker in Ieper geen vergissing was. De Skoda-rijder was vorig jaar ook op weg naar de tweede plaats in Roeselare, tot hij uitgesloten werd na motorproblemen…

Kris Princen, die vier puntjes voorsprong heeft, reed eveneens een beresterke Ypres Rally, maar de piloot van de Skoda Fabia R5 van BMA verloor in de Westhoek kostbare punten door een lekke band. Een dergelijk voorval kan Princen missen in Roeselare.
Kevin Abbring komt zeker met vertrouwen naar Roeselare, nadat hij in Ieper zijn Peugeot 208 T16 naar de overwinning stuurde. Een zege die voor een vertrouwensboost zal zorgen.

Lefevere voluit voor winst
De drie titelkandidaten starten als favorieten, maar vorig jaar bewees Chris Van Woensel op de West-Vlaamse proeven dat een WRC zeker niet kansloos is tegen de R5’s op het gladde asfalt. Voor Van Woensel had zijn schitterende zege in de ConXioN Omloop van Vlaanderen nare en onvoorziene gevolgen, want hij mag zijn Mitsubishi Lancer WRC05 dit seizoen niet inzetten in het Belgisch kampioenschap. Het zal Andy Lefevere niet beletten om voluit voor de aanval te kiezen met de Skoda Fabia WRC.
“Ik ga voluit voor de zege met de WRC, die goedkoper is om te huren dan een R5. Mijn situatie is niet te vergelijken met die van Van Woensel. Als ik win, dan huur ik volgend jaar wel een andere auto,” vertelde Lefevere, die in 2007 al eens tweede was in zijn thuisrally. “Ik wil gewoon nog eens genieten aan het stuur van een WRC. De Skoda is me prima bevallen in Staden. Hij is toch agressiever dan een R5, al is de ophanging van een R5 wellicht nog efficiënter.”

Het startveld bij de R5’s oogt nog indrukwekkender, want ook Melissa Debackere en Achiel Boxoen zullen de kleuren van Skoda verdedigen met hun R5’s. Kevin Demaerschalk zal de kleuren van Citroën verdedigen in de DS 3 R5 van J-Motorsport en Polle Geusens wil zijn sterke prestaties van Ieper en Bocholt bevestigen in de Renties Ford Fiesta R5, terwijl Pieter-Jan Maeyaert zijn progressie verder wil zetten. Didier Duquesne is ook vertrouwd met de proeven in Roeselare.

Met drie Porsches, zien we opnieuw een sterke delegatie GT’s, met onder andere de 997 van hoofdsponsor Chris Debyser, die het op zal nemen tegen Fredericq Delplace en Henri Schmelcher. Johan Dekens moet na Kasterlee forfait geven omdat hij zijn wagen niet tijdig hersteld krijgt.

Outsiders voor een dichte ereplaats zijn de Mitsubishi-rijders die de streek uitstekend kennen, zoals Bert Coene, Hans Depla, Philip Barbier en Dennis Degroote.

Meer informatie op www.omloopvanvlaanderen.be