Ultrazeldzame Mercedes-Maybach G-class onder de hamer voor een goed doel op ZOUTE SALE® by Bonhams

Bonhams biedt op de ZOUTE SALE® by Bonhams op 6 oktober in Knokke-Heist een nieuw pareltje van autotechniek aan: de Mercedes-Maybach G650 Landaulet, 1 van de slechts 99 die ooit gemaakt zijn. De vergoedingen en de opbrengst van de verkoop staat Bonhams af aan Laureus Sport for Good, een goed doel waarvan Mercedes-Benz wereldwijd partner is. Deze stichting wil kinderen en jongeren helpen geweld, discriminatie en achterstand te overwinnen via sport.

De ultrazeldzame SUV werd voor het eerst gepresenteerd op het Autosalon van Genève. Tegen het einde van het Salon waren alle 99 exemplaren verkocht! Dit is de eerste keer dat één uit de reeks te koop wordt aangeboden op een publieke veiling, een uitzonderlijke gebeurtenis en een unieke kans om een van de meest indrukwekkende, luxueuze en gegeerde 4×4’s ooit gemaakt in bezit te krijgen. Bonhams verwacht dat de wagen de catalogusprijs van € 630.000 + btw (verschuldigd in het land van invoer) zal overstijgen. Op het Autosalon van Genève hadden zich immers reeds vele honderden kandidaat-kopers gemeld voor deze gelimiteerde editie.

Met zijn krachtige Mercedes AMG V12 biturbo motor, goed voor 630 pk, is deze alleterreinwagen de perfecte combinatie van sterke prestaties en uitzonderlijke luxe. De SUV is meer dan 5 meter lang en 2 meter hoog, en heeft een bodemvrijheid van een halve meter dankzij de portaalassen. Er is nauwelijks een terrein denkbaar dat deze G 650 niet aankan.

De vinnige, hoekvormige buitenkant van de bolide contrasteert fel met de luxueuze limousinestijl binnenin. Volledig individueel verstelbare en verwarmde zetels, uitklapbare lederen tafels en een canvas dak dat met een druk op de knop opent, garanderen een onvergetelijke rijervaring in de meest comfortabele omstandigheden.

De SUV zal geveild worden op de ZOUTE SALE® by Bonhams voor een goed doel. De opbrengst gaat naar Laureus Sports For Good. Deze stichting werd opgericht in 2000 en was een reactie op de verklaring van Nelson Mandela tijdens de Laureus World Sports Award dat ‘sport de kracht heeft om de wereld te veranderen’. De stichting ondersteunt meer dan 100 initiatieven in 40 landen. Elk project pakt problemen aan die te maken hebben met gezondheid, onderwijs, gendergelijkheid, inclusiviteit en conflictbeheersing.

Omdat dit de allereerste G 650 Landaulet is die te koop wordt aangeboden op een publieke veiling, is dit een niet te missen kans voor al wie zich in een onnavolgbare luxe wil uitleven op de meest uitdagende terreinen.