Classic met 007-klasse

Goldfinger’ wordt door velen beschouwd als de beste Bond-film aller tijden. Met dank aan ‘gentleman secret agent’ Sean Connery én aan zijn zilverkleurige gestroomlijnde luxe GT: de 1964 Aston Martin DB5, dé 007-bolide bij uitstek en een absolute droomwagen. Het ZOUTE CONCOURS D’ÉLÉGANCE® by Bank Degroof Petercam is dan ook bijzonder trots deze elegante klassieker in de spotlights te kunnen zetten.

Met zijn sprankelend koetswerk is de 1964 Aston Martin DB5 een tijdloos stijlicoon. Maar ook de binnenkant spreekt tot de verbeelding. De ultieme Bond-wagen zit immers boordevol typische ‘Q’-snufjes: twee Browning-mitrailleurs achter de richtingaanwijzers aan de voorzijde, hydraulisch uitschuifbare bumpers voor gebruik als stormram, een draaibare nummerplaat met Engelse, Zwitserse en Franse kentekens, een rookgenerator voor het aanleggen van een rookgordijn en meer memorabele 007-gadgets. Het zit er allemaal in, inclusief schietstoel en verwijderbaar dakpaneel om van ongewenste passagiers af te komen!

Nog meer (jarige) sterren

Op het ZOUTE CONCOURS D’ÉLÉGANCE® by Bank Degroof Petercam krijgt de iconische ‘Goldfinger’-ster een ereplaats tussen meer dan 50 andere uitzonderlijke pre- en post-war klassiekers, waaronder de BMW 507 en Mercedes 300SL, 2 classics die net 60 jaar zijn geworden, en de prille zeventiger Ferrari. Maar het favoriete speeltje van James Bond wordt ongetwijfeld een van de blikvangers van deze topeditie. De 1964 Aston Martin DB5 wordt voor deze gelegenheid zeer genereus uitgeleend door het bekende automuseum Louwman in Den Haag, Nederland. Daar maakt hij deel uit van een van de oudste en belangrijkste privécollecties van classic cars ter wereld.