Derde opeenvolgend podium voor Guillaume De Ridder

Na reeds twee podiumplaatsen in Zweden én Canada, liet de Belgische piloot Guillaume De Ridder nogmaals zijn klasse zien door het 2de hoogste schavot van de podium in te nemen naast tweevoudig wereldkampioen Cyril Raymond te Lohéac. Een uitzonderlijke prestatie van de Nijvelse piloot die slechts in maart 2017 kennis maakte met Rallycross. 

Met dit prachtig resultaat, verstevigt hij eveneens zijn 3de plaats in het klassement met nog slechts één manche te gaan in het kampioenschap.

Lohéac, een klein dorp in het hart van Bretagne, was deze keer de gastheer voor de 6de ronde van het seizoen RX2. Het altijd zonovergoten dorp deed zaterdag zijn naam alle eer aan en gaf de piloot van Zelos de kans om zich in de beste omstandigheden aan te passen aan de piste. Het resulteerde in de allerbeste chrono tijdens de vrije trainingen en zeer goede kwalificatie manches waardoor hij zondag in regenomstandigheden op pole kon starten tijdens zijn semi-finale. Met de overwinning op zak en de 2de beste tijd algemeen vertrok hij als 2de voor de finale. Enkele minuten later eindigde hij na een ijzersterke race op P2 op slechts 5 tienden van de Franse winnaar.

“Ik ben uiteraard zeer tevreden van het 3de podium van het seizoen, zelfs al was de overwinning zeker haalbaar en zeer kortbij. Maar ik mag niet vergeten dat dit slechts mijn 6de race in rallycross is en dat al mijn directe concurrenten meer ervaring hebben. Toch ben ik zeer tevreden met de progressie die we samen met het team hebben gemaakt. Samen met mijn teamgenoot William (Nilsson) hebben we ervoor gezorgd dat we goed samenwerkte tijdens de kwalificatie manches zodat we alle twee geplaatst waren voor de semi-finale. Daar was de eerste bocht erg glad en William profiteerde ervan om me voorbij te gaan in de eerste bocht. Maar op het einde van de eerste ronde maakte hij een kleine fout waardoor ik hem voorbij kon gaan en op kop kon rijden tot het einde.

Tijdens de finale ben ik naast Cyril Raymond vertrokken en heb ik mij onmiddellijk vastgebeten achter hem. Ik zat enorm kort achter hem maar in de onverharde delen van het circuit had ik een slecht zicht achter Ramond waardoor ik een kleine ruimte moest laten. Zelf hou ik ervan om in de regen te rijden maar het was niet eenvoudig deze keer. Ik voelde dat ik sneller was als Raymond maar doordat ik mijn joker iets te vroeg heb genomen kwam ik vast te zitten achter Gryazin waardoor ik kostbare tijd verloor. Ik gaf alles nog in de 2 laatste rondes maar Cyril was écht snel en ik had te veel tijd verloren achter Gryazin.
Ik zou graag gebruik maken van de mogelijkheid om Cyril te feliciteren voor zijn 2de opeenvolgende titel in deze categorie.”