Grote merken én namen op de 8e editie van ZOUTE GRAND PRIX®

5 oktober nadert met rasse schreden! Die dag is Knokke het toneel voor de 8e editie van ZOUTE GRAND PRIX®, hét internationale classic car event dat honderden zeldzame oldtimers en prestigieuze merken naar de mondaine badplaats brengt. Hoog tijd voor een update, want niet alleen het event zelf, maar ook het programma is dynamischer dan ooit!

Prestigieus publiek

Ça roule bij ZOUTE GRAND PRIX®! We zetten daarom graag een paar exclusieve primeurs op een rij voor u. Om te beginnen zijn we verheugd met de komst van een aantal grote namen uit de entertainmentsector en de sportwereld:

 • Duo Gert Verhulst & James Cooke maakt een reportage vanop ZOUTE GRAND PRIX® voor het VIER-programma Gert Late Night.
 • Nafissatou Thiam en Herman Van Holsbeeck vereren ons met een bezoek dankzij Audi. De topatlete en Audi-ambassadrice zal op zaterdag 7 oktober als guest driver deelnemen aan de ZOUTE RALLY® by Chubb met de Auto Union Wanderer Stromlinie Spezial, bekend van deelname aan de legendarische rally Luik-Rome-Luik. Op dezelfde dag staat ook sportief RSC Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck met een prachtauto aan de start: de Audi UW FRONT Cabriolet uit 1934. Deze klassieker staat bekend als de 1e Audi met voorwielaandrijving.

Exclusieve auto’s op elegantieconcours

Niet alleen het publiek van ZOUTE GRAND PRIX® is prestigieus, ook de auto’s. Wij onthullen de deelname van 5 bijzondere modellen aan het ZOUTE CONCOURS D’ÉLÉGANCE® by Bank Degroof Petercam:

 1. Aston Martin DB5, de luxueuze Britse grand tourer die bekend is uit de James Bondfilms.
 2. Alfa Romeo Giulia TZ2, de zeldzame raceauto uit 1965 die de TZ (Tubolare Zagato) opvolgde.
 3. Ferrari 250 GT Lusso, een van de luxe sportauto’s waarmee acteur Steve McQueen graag reed.
 4. Bugatti Type 35A, de raceauto waarmee Bugatti bekend werd en die in 1929 de Grand Prix van Monaco won.
 5. Mercedes-Benz 680S, de snelste sportauto ter wereld in de ‘roaring twenties’.

Aan de start van de ZOUTE RALLY® by Chubb op de Zeedijk zijn er dit jaar tientallen exclusieve oldtimermodellen te bewonderen met een 1e inschrijvingsdatum vóór 1965. Hieronder lichten wij alvast een tipje van de sluier op:

 • Osca S187
 • Maserati A6 GCS/53 Fantuzzi
 • Fiat 8V Berlinetta
 • Aston Martin DB4 GT Zagato
 • Cisitalia 202 MM
 • Bugatti T57 Stelvio Gangloff
 • Porsche 550 Spyder
 • BMW 328 roadster
 • Bentley Racer 3/8
 • Lancia Flaminia Zagato
 • Jaguar XK 120 OTS
 • Ferrari 250 PF Cabriolet S2

Zeldzame Mercedes Maybach onder de hamer

 

Over exclusieve wagens gesproken: tijdens de ZOUTE SALE® by Bonhams krijgen liefhebbers en verzamelaars de kans om te bieden op een zeldzame Mercedes Maybach, waarvan er maar 99 rondrijden in de wereld!

Grote merken, feestelijke feiten

Ook deze editie van ZOUTE GRAND PRIX® staat weer in het teken van enkele feestelijke gebeurtenissen. Zo blazen BMW 507 en Mercedes 300SL 60 kaarsjes uit, terwijl Ferrari zijn 70e verjaardag viert. Jaguar Land Rover stelt voor het eerst in België de SUV Jaguar E-PACE én de Jaguar XE SV Project 8 voor. De Project 8 is met zijn 600 pk sterke 5.0 liter V8 benzinemotor de krachtigste Jaguar ooit. Behalve sterk is hij ook uniek; de productie is immers beperkt tot 300 exemplaren wereldwijd. Alvast 2 van de vele premières die dit jaar op ZOUTE GRAND PRIX® plaatsvinden.