In laatste rechte lijn naar de ZOUTE GRAND PRIX® 2017

De show kan beginnen! Knokke-Heist is klaar voor de achtste editie van de ZOUTE GRAND PRIX® (5-8 oktober). Dit zijn de laatste primeurs waarmee het prestigieuze classic car festival net voor de start uitpakt – en het publiek straks ongetwijfeld inpakt.

Belgische toppremières

Op de ZOUTE TOP MARQUES® exhibitie in de Kustlaan en op de Zeedijk zijn van donderdag tot zondag ‘s werelds meest prestigieuze automerken met hun nieuwste modellen vrij te bewonderen. Met de nieuwe Audi RS4 en de vernieuwde Lexus CT 200H staan er dit jaar twee Belgische toppremières. De nieuwe circuit bolide van Lexus, de RC F GT3 Racing, is eveneens een eyecatcher van formaat! Net als de opgefriste Bentley Continental GT. En het Jaguar-paviljoen presenteert zelfs een heuse avant-première: de nieuwe Jaguar E-Pace.

Maar ook op de andere evenementen valt er nog spectaculair nieuws te rapen.

 

  • In de ZOUTE RALLY® by Chubb leggen op vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober meer dan 200 classic cars met eerste inschrijving tussen 1920 en 1965 een parcours af met start en aankomst in Het Zoute. Enkele van de opvallendste deelnemers zijn de Aston Martin DB4 GT Zagato, de Ferrari 250 GT 1959 en de Audi VW Front Cabrio 1934.
  • De ZOUTE SALE® by Bonhams veilt op vrijdagavond 6 oktober weer enkele topstukken, unieke oldtimers én droomwagens. Zo gaat er een ultrazeldzame Mercedes-Maybach G650 Landaulet, waarvan er slechts 99 gemaakt zijn, onder de hamer voor het goede doel.
  • Het ZOUTE CONCOURS D’ÉLÉGANCE® by Bank Degroof Petercam toont op zaterdag 7 en zondag 8 oktober een uitzonderlijke selectie van meer dan 100 pre- en post-war klassiekers en moderne hypercars. De blikvanger? De James Bond 1964 Aston Martin DB5 uit ‘Goldfinger’! Daarnaast pakt het elegantieconcours uit met een aantal straffe primeurs. Zo staan de BMW 507 en de Mercedes 300SL – beide classics worden 60 jaar – in de spotlights en gaat er speciale aandacht naar de 70e verjaardag van Ferrari. Maar ook tal van nieuwe pareltjes van automechaniek stelen er de show. De onnavolgbare Bugatti Chiron, een van de krachtigste, snelste en meest luxueuze sportwagens aller tijden, bijvoorbeeld. Tickets zijn online te koop op www.zoutegrandprix.be.
  • De ZOUTE GT TOUR® by EY sluit op zondag 8 oktober de ZOUTE GRAND PRIX® af met een uitdagende tour voor exclusieve en moderne GT-wagens jonger dan 20 jaar. Het deelnemersveld ziet er behoorlijk indrukwekkend uit. Fans van Lamborghini, McLaren en Ferrari stippen zondag best met rood aan in hun agenda.

Wie niets van de ZOUTE GRAND PRIX® wil missen – en de Zoute-spirit wil komen beleven – is van donderdag 5 tot en met zondag 8 oktober welkom in Knokke-Heist. Met uitzondering van de ZOUTE SALE® by Bonhams en het ZOUTE CONCOURS D’ÉLÉGANCE® by Bank Degroof Petercam zijn alle evenementen vrij toegankelijk voor het publiek.