Alpine A110 aan de start van Zoute GT Tour

Alpine stelde zijn nieuwe A110 voor tijdens het laatste Autosalon van Genève in maart van dit jaar. Sindsdien nam de wagen deel aan een aantal prestigieuze evenementen : in de tuinen van het Paleis Het Loo tijdens het Concours d’Elégance in Apeldoorn (Nederland) en aan de Supercar Run tijdens het Goodwood Festival of Speed (Verenigd Koninkrijk).

 

Alpine A110 – Goodwood Festival of Speed

Op 8 oktober zet de nieuwe Alpine A110 zijn campagne verder door deel te nemen aan de Zoute GT Tour ter gelegenheid van de achtste editie van de Zoute Grand Prix. De A110 zal bestuurd worden door niemand minder dan Michael van der Sande, Managing Director Alpine.

Naast deelname aan de Zoute GT Tour zal er eveneens een A110 worden tentoongesteld vanaf donderdag 5 oktober in de straten van Knokke, te midden van andere prestigieuze merken die jaarlijks op de afspraak zijn van de Zoute Grand Prix.

Alpine A110

Met zijn lage gewicht, goede wendbaarheid en topprestaties blijft deze tweezits sportcoupé met middenmotor trouw aan de tijdloze principes van Alpine, in de lijn van zijn voorgangers en in het bijzonder de A110 ‘Berlinette’. Het aluminium chassis en koetswerk van de A110 worden gelijmd, geklinknageld en gelast tot een buitengewoon stijve en toch lichte constructie.

Alpine A110 – Goodwood Festival of Speed

De A110 is uitgerust met een nieuwe 1.8-liter 4-cilindermotor met turbo, ontwikkeld door de Alliantie Renault-Nissan. In samenwerking met Renault Sport pasten de Alpine-ingenieurs deze motor aan voor de Alpine, door hem te voorzien van een speciale luchtinlaat, turbolader, uitlaatsysteem en motorgeluid. De motor levert een maximumvermogen van 185 kW / 252 pk en een maximumkoppel van 320 Nm.Dankzij de combinatie van een leeggewicht van amper 1080 kg en een uitstekende pk-gewichtsverhouding van 4,3 kg/pk (233 pk/t) gaat de A110 in amper 4,5 seconden van 0 naar 100 km/u.

De motor is gekoppeld aan een Getrag 7-traps DCT-versnellingsbak met natte koppeling. De overbrengingsverhoudingen zijn speciaal ontwikkeld voor de Alpine, zodat hij altijd optimaal presteert.

De nieuwe auto zal in de Alpine-fabriek in Dieppe worden gebouwd. De leveringen op het Europese vasteland beginnen eind 2017. De leveringen in het Verenigd Koninkrijk en Japan beginnen in 2018.

Alpine is terug om zijn plaats in het sportautosegment op te eisen, met slechts één belofte: rijplezier.

Biografie Michael van der Sande

Michael van der Sande, die in 1965 werd geboren in Nederland, heeft een diploma van de Universiteit van Nyenrode (MBA). Hij ging in 1991 bij Nissan Europe aan de slag en oefende er verscheidende functies uit op het gebied van marketing en netwerkontwikkeling. In 1995 vertrok hij naar het Verenigd Koninkrijk om Rolls-Royce en Bentley Motor Cars te vervoegen als marketingverantwoordelijke voor Europa.

Twee jaar later werd hij door Harley-Davidson gerekruteerd als Directeur Marketing voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika. In zijn twaalf jaar bij Harley-Davidson oefende hij verschillende functies uit op het gebied van Marketing, Handel, Strategie en Productgamma, en dat zowel in het Verenigd Koninkrijk als in Italië en de Verenigde Staten. Hij werd vervolgens benoemd tot Vicevoorzitter en Algemeen Directeur, verantwoordelijk voor de activiteiten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

In 2008 ging Michael van der Sande aan de slag bij Tesla Motors als Directeur Verkoop, Marketing en Services. In 2009 maakte hij de overstap naar Aston Martin, waar hij wereldwijd Commercieel Directeur werd.

In oktober 2013 wordt hij Directeur Marketing van de Renault-groep. Michael van der Sande is Managing Director van Alpine sinds maart 2016. Hij maakt deel uit van het Directiecomité van Renault.

Over Zoute Grand Prix

Knokke-Heist, en in het bijzonder het trendy gedeelte rond “Het Zoute”, ontvangt dit jaar voor de achtste keer de Zoute Grand Prix. Dit prestigieuze oldtimerevenement geniet van een nationale en internationale reputatie. Van 5 tot 8 oktober wordt het Zoute het internationale toneel voor de meest prestigieuze automerken, zowel oud als als nieuw.