Copilote Veronique Hostens Belgisch kampioen

“Geen enkel spannend moment gehad…”

Vincent Verschueren en Veronique Hostens hebben in de East Belgian Rally, de voorlaatste manche van het Belgian Rally Championship, exact gedaan wat van hen verwacht werd. Met 16 punten voorsprong in het Belgisch kampioenschap, moesten ze niet winnen en konden ze de kat uit de boom kijken. Ze behaalden een prima tweede plaats, waardoor ze met een mooie voorsprong van 12 punten naar de finale in de Condroz Rally trekken.

Het was van bij de start duidelijk dat Vincent Verschueren zich niet zou mengen in het duel tussen Kris Princen en Kevin Abbring voor de leidersplaats. Maar, na de eerste lus van vijf proeven volgde Vincent al op de derde plaats in het spoor van zijn twee titelrivalen.
“De wagen stond iets te soepel afgeveerd, waardoor ik geen vertrouwen had op de eerste drie proeven. Maar, ik maak me geen zorgen. Ik wil vandaag geen risico’s nemen. Deze derde plaats is voor mij uitstekend,” vertelt Vincent Verschueren.

In de namiddag ging Kevin Abbring in de fout, waardoor de Nederlander zichzelf uitschakelde voor de titel. Uiteindelijk eindigde Vincent Verschueren op een prima tweede plaats, achter Kris Princen. De GoDrive-piloot trekt met 12 punten voorsprong naar de finale in de Condroz Rally.
“Dit is een perfect resultaat. Om te winnen had ik teveel risico’s moeten nemen en dat was niet nodig in deze wedstrijd. Het parcours lag er bijzonder delicaat bij. Op de laatste proef hing er plots veel mist. Ik ben achterstevoren over de finish geschoven, maar dat was ons enige spannende moment van de ganse wedstrijd,” lachte Vincent.

Zijn copilote, Veronique Hostens, mocht al meteen vieren. Omdat zij de punten van de Ypres Rally wel mee kan tellen in haar puntentotaal, is de charmante navigatrice zeker van de Belgische titel bij de Copiloten.

“Dat is fantastisch natuurlijk, maar het belangrijkste is de titel bij de Piloten,” vertelde Veronique. “Ik heb er tijdens de wedstrijd niet teveel aan gedacht, maar natuurlijk ben ik bijzonder blij met deze Belgische titel. Ongelofelijk, want ik ben nog maar een paar jaar bezig. Ik kijk al uit naar de Condroz!”