Overwinning en dubbel podium voor BMA !

Hoewel de wedstrijd ‘enkel’ telt voor het kampioenschap van de provincie Luik, kan de JMC Rally, knap georganiseerd door de Jalhay Motors Club, elk jaar rekenen op een prachtige affiche. Door zijn plaats op de kalender is het de ideale voorbereidingswedstrijd voor de Condroz Rally, de finale van het nationaal kampioenschap. BMA,  het team van Bernard Munster, was dit weekend met verschillende wagens van de partij, waaronder twee Skoda Fabia’s R5, bemand door enerzijds Ghislain de Mevius en Johan Jalet en anderzijds door Guillaume Dilley en André Leyh.

Ghislain de Mevius zat duidelijk nog in het ritme van de East Belgian Rally. Toen het zondagochtend nog nat en verraderlijk was, nam hij een mooie voorsprong op de Fabia WRC van Michaël Albert. Toen de wegen droger werden door het mooie herfstweer, maakte de WRC-versie van de Tsjechische bolide een groot deel van zijn achterstand goed. Uiteindelijk bezorgden de Mevius en Jalet de overwinning toch aan BMA met een voorsprong van amper 2 tellen!

We hebben niet het minste foutje gemaakt gedurende de ganse wedstrijd,” vertelt Ghislain. “een probleem met het schakelen kostte een beetje tijd, maar team BMA heeft dat snel kunnen verhelpen. Zo kon ik blijven aanvallen en de wedstrijd winnen! Dit was een goede training voor wat ons te wachten staat in de buurt van Hoei… Het was een toffe dag op een interessant parcours!”

Guillaume Dilley kwam opnieuw in actie na een inactiviteit van vier maanden… “Met dit type wagen is een pauze van vier maanden erg lang,” vertelt de piloot. “De wedstrijd verliep zoals ik gehoopt had. Ik moest een beetje zoeken naar het vertrouwen en mijn leerproces van de Skoda Fabia R5 vervolgen. Ik had er vooraf nog niet veel mee gereden. Het doel was om de kloof op de chrono’s van Ghislain de Mevius kleiner te maken, zonder me te laten vangen en een prestigeslag aan te gaan. Tijdens het eerste deel van de dag, op een erg snel en nat parcours, moest ik mijn vertrouwen opbouwen. Naarmate de wedstrijd vorderde, voelde ik me beter aan het stuur, waardoor ik kon naderen.  Het verschil met Ghislain was nooit meer dan dertig seconden.”

Na deze wedstrijd voor team BMA, was Guillaume vol lof over het team van Bernard Munster: “Het team is uitermate professioneel. Ze kennen hun producten perfect,” vervolgt Dilley. “Ze kennen het kleinste onderdeel en elke bout op de Skoda. Ze geven een piloot vertrouwen. Dat is heel aangenaam en veelbelovend met het oog op de Condroz Rally in Hoei. Jalhay was daarvoor alvast een uitstekende oefenwedstrijd.”

“Het was duidelijk de bedoeling om de Condroz voor te bereiden en dat is gelukt,” aldus Bernard Munster tevreden. “Met  bovendien als bonus de overwinning en de twee wagens op het podium. Het schakelprobleem op de wagen van Ghislain heeft hem gelukkig niet de overwinning gekost. Het team heeft meteen alles in het werk gesteld om de oorzaak van dat probleem op te sporen en het euvel te herstellen. Wij zijn alvast heel opgetogen over de samenwerking et Guillaume Dilley. Het oogt echt veelbelovend voor BMA in Hoei…”

Het team van Bernard Munster bracht nog twee andere wagens aan de start in Jalhay. De traditionele Subaru Impreza 555 Gr.A werd toevertrouwd aan Arnaud Dedouaire en Nicolas Denoël, die helaas ver terugzakte in het klassement door een probleem met de benzinepomp op de verbinding en in het eerste deel van een proef. Erg jammer, want halfweg de rally stonden ze op de 8ste plaats.

Grégoire Munster, de zoon van Bernard, bracht zijn traditionele Opel Adam Cup aan de start. Hij werd genavigeerd door Loris Elst en het duo wilde zich voorbereiden op de finale van de ADAC Opel Rallye Cup. Het duo behaalde een 3de plaats in Klasse 12 van Divisie 4, achter twee R2’s. De Cup-versie van de Opel Adam die in de bekende Duitse promotieformule gebruikt wordt is geen echte R2, maar toch slaagde Grégoire er regelmatig in om de strijd aan te gaan met dit type wagen…

Voor de Condroz Rally in Hoei, trekt BMA volgend weekend naar Duitsland. In de 3-Städte Rallye in Kirchham, in Beieren, zal Grégoire Munster er alles aan doen om zijn eerste seizoen in de ADAC Opel Rallye Cup af te sluiten met een topresultaat. BMA zet verder ook een Skoda Fabia R5 in voor een zekere Sepp Wiegand, ex-fabriekspiloot van het merk, die ongetwijfeld mikt op een goed resultaat in het algemeen klassement.

(Einde)