Vincent Verschueren – Skoda Fabia R5 “De kat uit de boom kijken…”

Verovert Vincent Verschueren zijn eerste Belgische rallytitel?

Dit weekend staat de finale van het Belgian Rally Championship, de Condroz Rally in Hoei, op het programma. De spanning zal te snijden zijn, want de titelstrijd is nog niet beslist. Vincent Verschueren trekt in elk geval als leider in de tussenstand naar de slotwedstrijd van het seizoen. Nadat copilote Veronique Hostens in Sankt-Vith al kampioen werd, wil Vincent Verschueren zondag ook de champagne ontkurken op het finishpodium…

De voorbereiding voor deze Condroz Rally is helaas een beetje verstoord door onvoorziene omstandigheden. “We hebben afgelopen weekend niet kunnen verkennen, want Veronique werd vrijdag in het hospitaal opgenomen. Ik hoop dat ze helemaal hersteld zal zijn, maar in elk geval hebben we nog heel wat werk om de nota’s te maken. Ik had toch geen testsessie gepland voor deze wedstrijd. We zullen vrijdag de shakedown rijden. Een paar runs op de shakedown moeten volstaan om een goed gevoel in de auto te hebben.”

Ondertussen is Vincent Verschueren nog altijd erg rustig, maar het zal toch een speciale Condroz Rally worden. Want, je kunt niet elk jaar Belgisch rallykampioen worden in Hoei…

“De Condroz Rally is altijd een van mijn lievelingswedstrijden, maar misschien dit jaar iets minder dan andere jaren,” lacht Vincent. “Ik zal minder bevrijd kunnen rijden dan normaal. Hoewel dat misschien toch de beste strategie is. Vorig jaar heb ik ook gewoon mijn eigen rally gereden en heb ik me ongelofelijk geamuseerd op het gladde parcours met de Skoda. En het resultaat was schitterend, want ik stond op het podium naast Craig Breen en Stéphane Lefebvre. Misschien moeten we gewoon niet teveel aan de titel denken, want er kan zoveel gebeuren in de Condroz Rally. Het is een loodzware en erg lange wedstrijd…”

In de East Belgian Rally functioneerde de strategie van de Godrive-piloot perfect. In de Condroz Rally wil de Oost-Vlaming precies hetzelfde recept hanteren.

“Voor ons moet het niet. Ik hoef niet te winnen. We kunnen de kat uit de boom kijken, maar de tegenstand is ook bijzonder sterk. Ik ben benieuwd welke tijden Bruno Thiry zal rijden, maar met Francois Duval, Cédric Cherain, Guillaume Dilley, de broers de Mevius en Kevin Abbring, staan er nog heel wat concurrenten aan de start die zich kunnen mengen in ons duel met Kris Princen. Ik ga zaterdag vlot starten en zien waar we ons situeren. In Sankt-Vith lukte het goed om een ritme te rijden waarmee we zonder veel risico’s in het spoor bleven van Kris. We zullen trachten hetzelfde te doen in de Condroz Rally…”

Voor de duidelijkheid. Kris Princen heeft minimaal een derde plaats nodig. Vincent Verschueren heeft 12 punten voorsprong in de tussenstand van het Belgian Rally Championship op Kris Princen. Bij een overwinning van Kris Princen volstaat een 4de plaats voor Vincent Verschueren om zijn eerste Belgische titel veilig te stellen. Het wordt een spannend weekend langs de oevers van de Maas in de Condroz Rally.