Ladbrokes SRX Cup Round #08

Een wereldprimeur!

Wie had zich ooit aan een rallycross uithoudingsrace verwacht? Tot voor kort … niemand, behalve de Ladbrokes SRX Cup die met plezier de uitdaging aanging. En het minste wat we kunnen zeggen is dat deze uitdaging succesvol was met een leuke spannende race en een voorbeeldig betrouwbare SsangYong Actyon Sport. 

Elf auto’s stonden aan de start van deze eerste rallycross endurance race. Op het programma stond eerst de vrije training ingepland, gevolgd door een kwalificatie en een wedstrijd van twee uur met 5 pit stops van 5 minuten. De vaste piloten waren weer van de partij maar ze zijn allemaal verrast geweest door het snelle journalisten-duo van het Sudpresse team met Thierry Wilmotte en Stéphane Lémeret achter het stuur.

Ze eindigden voor het Ladbrokes team waar Jérôme Farinaux, 3e in het eindklassement, de wagen deelde met Martin Lucas en Jeremy Peclers. Het podium werd vervolledigd door het jonge duo Benjamin Lessennes, dat recent nog kampioen werd in de TCR BeNeLux, en de RACB piloot Sam Dejonghe.

Guillaume De Ridder, vice-kampioen in de Ladbrokes SRX Cup 2017 en nog in de running voor de titel van vice-kampioen op het Wereldkampioenschap RX2, deelde het stuur van Arwac met 2 amateur piloten: Michel Van Hamme en Sofian Tahere en haalde net niet het podium. De vijfde plaats werd ingenomen door de concessiehouder Keytsman dat Nascar kampioenen Bert Longin en Stienes longin voor de gelegenheid had ingezet.

Naast het sportieve gedeelte, was deze dag een unieke kans om de betrouwbaarheid van de pick-ups te testen. En ze zijn met glans geslaagd: terwijl de auto’s meer dan 2u30 hebben gereden, was er werkelijk niets aan te merken naast een gesprongen gaskabel. Het concept van de rallycross “endurance” sloeg enorm aan bij de piloten. Iedereen was enthousiast en niemand kon zijn glimlach verbergen. Maar ook het publiek en de co-piloten genoten van het spektakel. Niemand minder dan Enzo Scifo reed een rondje mee op het circuit en de voormalig rode duivel vond het gewoonweg fan-tas-tisch!

Op het circuit werd het spektakel vervolledigd door talrijke rallycross auto’s die meerijden in het Belgisch Kampioenschap Rallycross maar ook door de Kart Cross demonstratie van Thierry Neuville himself!

Tot snel voor een volledige presentatie van het 2de seizoen van de Ladbrokes SRX Cup, waar uithoudingsraces natuurlijk goed van pas zullen komen naast de gebruikelijke sprintraces.

RANKING – ROUND #8
01. Sudpresse (Nr.4). Piloten: Stéphane Lemeret / Thierry Wilmotte

02. Ladbrokes (Nr.8). Piloten: Jérôme Farinaux / Martin Lucas / Jeremy Peclers

03. Media SsangYong/Ciné Télé Revue (Nr.1). Piloten: Benjamin Lessennes / Sam Dejonghe

04. Arwac – GDRX (Nr.5). Piloten: Michael Vanhamme / Sofian Tahere / Guillaume De Ridder

05. Dealer SsangYong/Keytsman (Nr.3). Piloten: Bert Longin / Stienes Longin

06. Lauwers (Nr.6). Piloten: Marc Lauwers / Chris Van Woensel /Danny De Beuckelaer / Olivier Hermans

07. Moniteur Automobile / Autogids (Nr.11). Piloten: Cédric Derese/Xavier Daffe/Lionel Van Heuverswijn

08. Het Laatste Nieuws (Nr.9). Piloten: Nicolas Van De Poele / Diego Van De Poele / Alexis Van De Poele