PANASONIC JAGUAR RACING KLAAR VOOR TWEEDE ELEKTRISERENDE SEIZOEN IN FIA FORMULA E

De Race to Innovate – de missie van Panasonic Jaguar Racing – wordt voortgezet in Hongkong, waar het team zich opmaakt voor de seizoensopener van het FIA Formula E-kampioenschap

  • Nieuw seizoen, nieuwe auto, nieuwe piloten, nieuwe regels, nieuwe locaties
  • Dankzij de ruim 200 nieuwe onderdelen kan de nieuwe Jaguar I-TYPE 2 een lager gewicht en efficiëntere lay-out voorleggen
  • De kampioen van het eerste seizoen, Nelson Piquet Jr., vervoegt Jaguar-tweedejaars Mitch Evans op de grid
2017/2018 FIA Formula E Championship. Official Test – Valencia, Spain  Monday 2 October 2017.  Jaguar
Photo: Sam Bloxham/LAT/Formula E
ref: Digital Image _J6I8726

Maandag 27 november 2017, Whitley, VK: Panasonic Jaguar Racing vertrekt naar Hongkong voor de start van zijn tweede seizoen in het FIA Formula E-kampioenschap. De seizoensopener vindt plaats op 2-3 december in het allereerste dubbele raceweekend in Azië. Het wordt de eerste keer dat piloten Nelson Piquet Jr. en Mitch Evans samen op de grid staan als deel van het nieuwe Britse team.

 

In de Hong Kong E-Prix leggen de piloten 45 ronden van het 1,86 kilometer lange straatcircuit aan de iconische haven af met de nieuwe Jaguar I-TYPE 2. Panasonic Jaguar Racing is klaar om het beste van zichzelf te geven op het stadscircuit met acht bochten en twee haarspeldbochten.

 

Dit seizoen heeft Panasonic Jaguar Racing een nieuwe krachtbron met meer dan 200 nieuwe onderdelen ontwikkeld zodat de Jaguar I-TYPE 2 kan uitpakken met een efficiëntere lay-out met hoogwaardige, lichte materialen. Aangezien ze voortbouwen op alle inzichten en technische verbeteringen van seizoen drie, zullen deze aanpassingen volgens het team een positieve impact hebben op de prestaties. Voor dit seizoen stijgt het racevermogen tot 180 kWh, waardoor de auto’s sneller zijn.

 

De missie van Jaguar Racing – Race to Innovate – loopt ook in seizoen vier voort met het doel om een nieuwe generatie van fans te inspireren en aan te trekken.

 

Als eerste prestigeconstructeur in de Formula E heeft Jaguar onlangs ‘s werelds eerste elektrische racekampioenschap gelanceerd, de Jaguar I-PACE eTROPHY. Dat kampioenschap benadrukt de link tussen Jaguars betrokkenheid in de Formula E, de ontwikkeling van zijn wegmodellen en de toekomst van de elektrische aandrijving.

 

Vanaf seizoen vijf zullen twintig exemplaren van de Jaguar I-PACE eTROPHY het tegen elkaar opnemen in ‘s werelds eerste volledig elektrische constructeurskampioenschap, gereden in tien van de meest iconische steden ter wereld. Het kampioenschap zal plaatsvinden op dezelfde dag als het FIA Formula E-kampioenschap en versterkt het elektrische raceschema.

 

Vanaf 2020 zullen alle modellen van Jaguar Land Rover een vorm van elektrische aandrijving krijgen, hetzij met hybridetechnologie, hetzij met een batterijaandrijving.

 

Fanboost gaat open op 27 november en sluit op 2 december. Stem voor uw favoriete Panasonic Jaguar Racing-piloot om hem een extra boost te geven op het racecircuit in Hongkong. Tweet uw boost met #MitchEvans of #NelsonPiquetJr en #FanBoost, of bezoek: http://fanboost.fiaformulae.com/

 

Ontdek waar u Panasonic Jaguar Racing aan het werk kunt zien in de Hong Kong E-Prix: http://www.fiaformulae.com/en/championship/tv-schedule/