MITCH EVANS & PANASONIC JAGUAR RACING BEHALEN EERSTE PODIUM IN HONG KONG

Allereerste podium voor Panasonic Jaguar Racing en Mitch Evans in FIA Formula E

  • Team op vijfde plaats in het kampioenschap na een weekend van primeurs
  • Jaguar I-TYPE 2 efficiënt op het circuit

 

Hong Kong, zondag 3 december: Panasonic Jaguar Racing behaalde voor het eerst een podiumplaats in het FIA Formula E kampioenschap met Mitch Evans die als derde eindigde.

 

Evans kreeg de derde plaats nadat de FIA Stewards bevestigden dat de piloot op de eerste plaats, Daniel Abt van Audi Abt Schaeffler, gediskwalificeerd werd door een technische overtreding.

 

De Nieuw-Zeelander zette een topprestatie neer tijdens de tweede dag van de Hong Kong E-Prix door de beste kwalificatietijd neer te zetten totnogtoe voor Panasonic Jaguar Racing. Daarna mocht hij voor het eerst aantreden in de Super Pole-sessies voor de vijf snelste rijders, een primeur voor het team.

 

Door een kleine overtreding door het overschrijden van het maximum vermogen tijdens de Super Pole, eindigde Mitch op de vierde plaats op de startgrid en toonde hij aan dat de nieuwe Jaguar I-TYPE 2 het potentieel heeft om mee te strijden voor de punten in het tweede seizoen van het team in de Formula E.

 

Nelson Piquet Jr. eindigde net buiten de punten in twaalfde positie tijdens de E-Prix van zondag, maar kan terugblikken op een succesvol weekend en vol vertrouwen het nieuwe Formula E seizoen ingaan.