Porsche op het Autosalon Brussel 2018

Twee Europese premières bij Porsche

 — 

Porsche zal tijdens de 96ste editie van het autosalon van Brussel – 12 tot 21 januari 2018 – opnieuw een centrale plaats innemen. Het merk zal alle blikken op zich gericht krijgen, dankzij de voorstelling van twee Europese premières, de 911 Carrera T en 718 GTS.

De stand in Paleis 12 krijgt een 1200 m² ruime oppervlakte mee, en bestaat zowel uit een overdekt als open gedeelte. De liefhebbers van buitengewone automobielen worden ook tijdens deze editie in de watten gelegd, want Porsche koos voor Brussel om twee uitzonderlijke modellen voor het eerst op Europese bodem te tonen: de 911 Carrera T en de 718 GTS. Deze twee modellen volgen dezelfde filosofie, waarbij rijsensaties worden uitvergroot en de kwaliteit van het rijden opnieuw van primordiaal belang wordt. Ze beschikken trouwens allebei over een manuele versnellingsbak, om de terugkeer naar de roots helemaal volledig te maken.

17 wagens tentoongesteld

In totaal zullen 17 voertuigen aan de zijde van de 911 Carrera T en 718 GTS worden tentoongesteld. Zo kan het publiek het nieuwe gamma van de Cayenne ontdekken, maar ook de beroemde Panamera  Turbo S E-Hybrid. Naast de nieuwe 911 GT3 die in Paleis 1 zal te zien zijn, komt er ook een speciale sectie waar er een eerbetoon aan de Motorsport-afdeling wordt gehouden. Daar worden de vele overwinningen die Porsche in 2017 behaalde in de verf gezet (24 Uur van Le Mans, wereldkampioenschap endurance), met onder andere de aanwezigheid van de laatste evolutie van de 911 RSR, die zich voor sommige technologische aspecten door de 919 Hybrid liet inspireren. Deze unieke bolide, het summum van savoir-faire, wordt vergezeld door de meest recente 911 GT2 RS, een ware racewagen die op de gewone weg is neergedaald en die zich recent op de Nürburgring het absolute ronderecord voor seriewagens toeëigende.

De lijst van tentoongestelde wagens op de Porsche-stand van de 96ste European Motorshow Brussels:

 

Paleis 1

911 GT3

Paleis 12

718 Boxster

718 Cayman GTS

911 Carrera T

911 Targa 4 GTS

911 Turbo S Cabriolet

911 Turbo S

911 GT2 RS

911 RSR

Macan

Macan GTS

Cayenne V6

Cayenne S

Cayenne Turbo (2)

Panamera 4 E-Hybrid ST (2)

Panamera Turbo S E-Hybrid