Volkswagen en Volkswagen Commercial Vehicles op het salon van Brussel 2018

De nieuwe Polo, de nieuwe T-Roc en de Tiguan Allspace: drie Belgische premières op de Volkswagen-stand van het komende salon van Brussel, waar in totaal 42 modellen zullen worden tentoongesteld. Er wordt een aparte zone voorzien voor elektrische en hybride voertuigen en voertuigen op aardgas. 

 

In een kleurrijke omgeving met een nostalgische knipoog naar de 70ste verjaardag van de Tranporter T1 pakt Volkswagen Commercial Vehicles uit met de conceptauto’s Amarok Aventura en California XXL. Daarnaast is er nog plaats voor 14 modellen uit dit gamma, van Caddy tot Crafter. Trialrijder Kenny Belaey zal twee keer per dag een trialdemonstratie geven.

De modellen van de merken Volkswagen en Volkswagen Commercial Vehicles zullen in Paleis 11 worden tentoongesteld over een oppervlakte van bijna 3.500 m2. Alle automerken van invoerder D’Ieteren zullen in de Paleizen 11 en 12 staan. Yamaha zal in Paleis 8 staan.

De nieuwe Polo in 9 sleutelbegrippen:

 1. De zesde Polo-generatie zal ongetwijfeld het succesverhaal voortzetten: met tot nu toe al meer dan 14 miljoen verkochte exemplaren is de Polo een van de meest succesvolle auto’s in zijn klasse.
 2. Grootste Polo ooit: de nieuwe Polo is 4.053 mm lang; zijn 94 mm langere wielbasis tilt zijn al uitstekende rijcomfort naar een nog hoger peil.
 3. De nieuwe Polo is ruimer: meer plaats voor alle inzittenden.
 4. De kofferinhoud groeide met 25 % tot 351 liter.
 5. Op technisch vlak overstijgt deze Polo zijn segment: Front Assist, Blind Spot Detection, ACC en ledkoplampen, net zoals in het Golf-segment.
 6. Eerste Polo met digitale dashboard: tweede generatie van Active Info Display viert zijn wereldpremière in de nieuwe Polo.
 7. Hij verleidt met zijn design: het koetswerk van de nieuwe Polo valt op door zijn expressieve dynamiek.
 8. Voor ieder wat wils: Trendline, Comfortline, Highline, GTI, Beats en life-stylepacks vormen een heel ruim aanbod aan uitvoeringen.
 9. De Polo zet maatstaven uit op het vlak van individualisering: 14 koetswerkkleuren en 13 dashpadkleuren creëren bijna onbegrensde mogelijkheden.
 10. Voor het eerst met aardgas: het motorenpalet van de nieuwe Polo gaat van 48 kW/65 pk tot 147 kW/200 pk. Nieuw is dat de Polo voor het eerst met aardgas wordt aangeboden, de TGI met 66 kW/90 pk.

 

De nieuwe T-Roc in 9 sleutelbegrippen:

 1. De T-Roc van Volkswagen: deze nieuwe crossover verzoent de allure van een SUV met de rijdynamiek van een compacte hatchback.
 2. De T-Roc verrast met zijn progressief design: avant-gardistische lijnen, daklijn in coupéstijl, breed radiatorrooster, intrigerende verhoudingen.
 3. SUV-offensief: met de compacte T-Roc vervolledigt Volkswagen zijn SUV-aanbod bestaande uit Tiguan, Atlas/Teramont en Touareg.
 4. Automatisch veilig: ruime waaier aan rijbijstandssystemen met standaard Front Assist met noodremfunctie voor de stad en Lane Assist.
 5. Gedigitaliseerd en geconnecteerd: optionele infotainmentsystemen met glazen displays en nieuwe generatie Active Info Display.
 6. Zes TSI- en TDI-motoren: efficiënte turbomotoren met een vermogenspectrum van 85 kW/115 pk tot en met 140 kW/190 pk.
 7. 4MOTION & DSG: de 190 pk-motoren zijn standaard uitgerust met 4MOTION-vierwielaandrijving en DSG 7-versnellingsbak.
 8. Ideale architectuur dankzij MQB: compact vanbuiten, ruim vanbinnen en bovendien beschikt deze vijfzitter over een van de grootste kofferruimtes in deze klasse (445 liter, beladen tot aan de bovenrand van de rugleuning van de achterbank).
 9. Naar uw eigen smaak: T-Roc Style (standaard met tweekleurig koetswerk) en T-Roc Elegance (optioneel met tweekleurig koetswerk) voor maximale personalisering.

 

De Tiguan Allspace in 10 sleutelbegrippen:

 1. De nieuwe Tiguan Allspace vult de leemte tussen de Tiguan en de topklasse-SUV Touareg.
 2. 215 mm langer koetswerk en 109 mm langere wielbasis dan de Tiguan.
 3. Nieuwe Volkswagen-SUV met optioneel zeven zitplaatsen.
 4. Met vijf personen aan boord stijgt het koffervolume met 145 l tot maximaal 760 l.
 5. Maximaal laadvolume in vijfzitversie stijgt met 265 l tot 1.920 l bij een neergeklapte rugleuning: evenwaardig aan een monovolume.
 6. Al vanaf Trendline een uitgebreide standaarduitrusting.
 7. Uitgesproken design met aangepaste voorzijde en gewijzigd verloop van de vensterlijn.
 8. Infotainmentsysteem Discover Pro introduceert gebarenbediening in de Tiguan.
 9. Zes motoren van 110 kW/150 pk tot 176 kW/240 pk.
 10. DSG-versnellingsbak en 4MOTION standaard vanaf 132 kW/180 pk.

 

De California XXL Concept in 3 sleutelbegrippen:

 1. De California XXL camping-car is een concept op basis van de Crafter.
 2. Met zijn verhoogd dak, zijn kitchenette en zijn natte cel biedt de California XXL een vooruitblik op hoe camping-cars op basis van de Crafter er zullen uitzien.
 3. Voor deze concept gebruikte men een Crafter met middellange wielbasis om zo alle kwaliteiten van de populaire California naar het segment van de grote camping-cars te brengen.