Het Belgische Rallycross kampioenschap komt terug op 25 februari in Mettet

De aftrap van het seizoen van het Belgisch kampioenschap rallycross vindt plaats op 25 februari op het circuit Jules Tacheny in Mettet. Met meer dan tachtig ingeschreven rijders zal het showgehalte bijzonder hoog liggen!

Op 25 februari, zullen tientallen krachtige rallycrosswagens het circuit Jules Tacheny in Mettet opstormen, ter gelegenheid van het Belgisch kampioenschap rallycross. Dit jaar opnieuw hebben talrijke rijders de sprong gewaagd en zich ingeschreven voor het Belgisch kampioenschap. De winnaars van vorig jaar zullen eveneens van de partij zijn in deze editie 2018. Mis dit uniek schouwspel dus niet!

In tegenstelling tot het leeuwendeel van de andere disciplines, biedt de RX een zeldzame intensiteit, maar tegelijk de veiligheid die eigen is aan circuits. Ze zijn specifiek aangepast aan kinderen, die de tijd van hun leven meemaken door de bolides te zien driften en contact maken. Het succes van het World Rallycross Championship (WRX) draagt ontegensprekelijk bij tot de populariteit van de sport.

De RX is een mix van kracht, glijwerk en contact, en dus de spektakelsport bij uitstek. Er is geen tijd om zich te vervelen, aangezien de races elkaar tot de finale zonder onderbreking opvolgen! De toeschouwers zijn getuige van talloze starts, deur-aan-deur, voor explosieve runs betwist over vier of zes ronden!

En om het plezier te variëren, zullen spectaculaire demonstraties met de kart cross zich tijdens deze uitzonderlijke dag afspelen. De fotoliefhebbers zullen eveneens aan hun trekken komen: het Circuit Jules Tacheny biedt een panoramisch hoogtezicht, waardoor amateurfotografen de meest intense momenten op een prachtige manier kunnen vastleggen.

Geïnteresseerden om als rijder deel te nemen aan dit evenement kunnen zich inschrijven via het deelnameformulier dat beschikbaar is op de website van Mettet Mottor.

Wat betreft de toeschouwers, ze kunnen hun tickets bij aankomst ter plaatse kopen. De inkomprijs bedraagt 15 euro, behalve voor kinderen jonger dan 16 jaar oud. Voor hen is de toegang gratis.