JobFIXers Belgian Rally Championship 2018

JobFIXers naamsponsor van het BRC 2018

Het Belgisch rallykampioenschap gaat voortaan door het leven onder de naam “JobFIXers Belgian Rally Championship”. De meest dynamische uitzendonderneming van België verbindt zijn naam aan het sterkst bezette en populairste autosportkampioenschap van ons land.

De sterke man achter JobFIXers, het bedrijf in uitzendwerk dat in september 2017 werd opgericht, is Philip Cracco. Met bijna 70 rally’s op de teller als rallypiloot, is de rallysport vertrouwd terrein voor de succesvolle zakenman.

“Het Belgisch rallykampioenschap is een uitstekend platform voor JobFIXers,” vertelt Philip Cracco. “Het kampioenschap is sterk bezet en de rallysport is bijzonder populair in ons land. De kijkcijfers op televisie spreken voor zich en ook op de sociale media leeft rally enorm, mede dankzij de locomotief die ons land tegenwoordig heeft op het allerhoogste niveau in de persoon van Thierry Neuville.”

“Voor een jong bedrijf zoals JobFIXers is het Belgian Rally Championship ideaal om naambekendheid te verwerven, maar het engagement gaat verder. Als uitzendbedrijf hebben we momenteel drie sectoren: “industry”, “office” en “construct”. Dit zal nog verder uitgebreid worden met een tak “garden” en “food industry”. Dat betekent dat we actief op zoek zijn naar werknemers met een technisch profiel. Precies de doelgroep die ook aangesproken wordt door rally. Vandaar dat het JobFIXers Belgian Rally Championship een perfecte match is.”

Twee Ford Fiesta’s R5

Zelf is Philip Cracco al 20 jaar actief in de autosport, waarvan de meeste jaren als rallyrijder. In 2018 zal hij zelf de kleuren van JobFIXers en Rodania verdedigen in het JobFIXers BRC met een Ford Fiesta R5. Maar, Philip komt niet alleen aan de start…

“We zullen twee Ford Fiesta’s R5 inzetten in het kampioenschap. Ik ga zelf opnieuw rijden, maar ook Pieter-Jan Michiel, mijn zoon, zal zijn comeback maken in het JobFIXers BRC. Pieter-Jan Michiel heeft in 2013 en 2014 in het Junior BRC gereden, aangevuld met enkele manches in het Wereldkampioenschap, maar het was moeilijk te combineren met zijn studies. Eind deze maand komt hij terug van een stage in Zuid-Afrika en zal hij aan de slag gaan bij JobFIXers. We zullen elk met een Ford Fiesta R5 rijden in het JobFIXers BRC. Omdat Pieter-Jan Michiel nog niet in het land is en we eerst een voorbereidingswedstrijd willen rijden, zullen we er nog niet bij zijn in Haspengouw.”

Ondertussen heeft Philip Cracco een wedstrijd gelanceerd op facebook voor het ontwerpen van de decoratie van zijn Ford Fiesta R5. De winnaar is nog niet gekozen, maar aan fraaie ontwerpen geen gebrek. Dat bewijzen de enkele voorbeelden bij dit persbericht. Binnenkort meer hierover.