Volvo lanceert nieuwe versie van veelzijdige gezinsbreak V60

Premiumautobouwer Volvo Cars heeft vandaag het nieuwe V60-model onthuld. De middelgrote vijfdeurspremiumbreak benadrukt de positie van het Zweedse bedrijf als maker van auto’s die een stijlvolle look combineren met alledaags gebruiksgemak.

De wagen werd gelanceerd in zijn natuurlijke habitat: op de oprit van een gezinswoning in Stockholm. Zo werd de ervaring van Volvo Cars met gezinsbreaks in de verf gezet en werd onderstreept hoe het veelzijdige design van de V60 inspeelt op de diverse behoeften en realiteiten van het moderne gezinsleven.

Als het aankomt op de ontwikkeling van mooi vormgegeven, praktische en veelzijdige breaks zijn er dan ook weinig autobouwers die kunnen tippen aan Volvo Cars’ geschiedenis en geloofwaardigheid.

“De bestuurder van een gezinsbreak is al generaties lang een belangrijke klant voor ons”, zegt Håkan Samuelsson, President en CEO van Volvo Cars. “De nieuwe V60 houdt die traditie in ere, maar gaat ook veel verder.”

Het nieuwe V60-model deelt Volvo Cars’ SPA-platform (Scalable Product Architecture) met het bekroonde nieuwe XC60-model en vier premiumwagens van de 90-reeks, die de laatste jaren samen de onderneming telkens weer naar een wereldwijd verkooprecord hebben geleid.

De SPA-gebaseerde V60 tilt dankzij een luxueus interieur, meer ruimte, geavanceerde connectiviteit, en bovendien de nieuwste rijhulpsystemen en andere veiligheidstechnologieën van Volvo Cars het segment van de middelgrote premiumbreaks naar een hoger niveau.

“De V60 is werkelijk het middelpunt van het Volvo-merk”, zegt Robin Page, Senior Vice President Design bij Volvo Cars. “Hij is verfijnd, heeft prachtige proporties en looks, en combineert dat met een veelzijdigheid en gebruiksgemak om u tegen te zeggen.”

Het is ook de eerste wagen in dit segment waarbij klanten kunnen kiezen voor de nieuwe premiumabonnementsdienst Care by Volvo*, een alternatief voor het traditionele wagenbezit. Ze betalen dan een maandelijkse vaste vergoeding voor het gebruik van een persoonlijke wagen. Dankzij Care by Volvo wordt een eigen wagen ter beschikking hebben even transparant, eenvoudig en moeiteloos als het hebben van een gsm.

In het licht van Volvo Cars’ aankondiging om – als eerste in de sector – vanaf 2019 alle nieuwe wagens elektrisch te maken, heeft de V60 twee plug-inhybridemotoropties: de nieuwe T6 Twin Engine AWD plug-inhybridebenzinemotor die een gecombineerde 340 pk genereert of de T8 Twin Engine AWD plug-inhybridebenzinemotor die 390 pk levert.

Wie de voorkeur geeft aan een gewone benzinemotor kan kiezen tussen een T5- of T6-motor. Bestuurders die diesel verkiezen kunnen gaan voor een D3- of een D4-motor.

Met een uitgebreide waaier standaardveiligheidsfuncties, waaronder geavanceerde rijhulpsystemen zoals in de modellen van de 90-reeks en de XC60, wordt het nieuwe V60-model een van de veiligste wagens op de weg en versterkt het Volvo Cars’ positie als marktleider op het gebied van veiligheid.

City Safety met Autobrake-technologie maakt gebruik van systemen voor detectie en automatisch remmen om de bestuurder te helpen mogelijke aanrijdingen te voorkomen, en is het enige systeem op de markt dat voetgangers, fietsers en grote dieren herkent. Nu komt de City Safety-technologie ook met een wereldprimeur: automatisch remmen om de gevolgen van nakende aanrijdingen te beperken.

Het Pilot Assist-systeem – dat de bestuurder op goed gemarkeerde wegen en bij snelheden tot 130 km/u ondersteunt bij het sturen, versnellen en afremmen – kreeg een upgrade met verbeterde prestaties in bochten. De V60 beschikt ook over Run-off Road Mitigation, Oncoming Lane Mitigation en andere stuurhulpsystemen. Het optionele Cross Traffic Alert met automatisch remmen zorgt voor nog meer veiligheid voor mensen in en buiten de wagen.

Volvo Cars’ Sensus-infotainmentsysteem is volledig compatibel met Apple CarPlay, Android Auto en 4G, en houdt bestuurders te allen tijde geconnecteerd. Het systeem kan worden bediend via een intuïtief tabletachtig touchscreen dat de functies van de wagen, navigatie, geconnecteerde diensten en entertainment-apps combineert.