Ford Mustang BULLITT™ voor Europa brengt hulde aan filmlegende

Nieuwe Ford Mustang Bullitt™ beleeft Europese première op autosalon van Genève.
Speciale reeks, die de 50e verjaardag van befaamde film viert, gaat in juni in productie voor
Europa.
 Mustang Bullitt™ is verkrijgbaar in Shadow Black of klassiek Dark Highland Green en wordt
aangedreven door een opgewaardeerde 5.0 V8-motor die naar schatting 464 pk en 529 Nm
koppel zal leveren.
 Nieuwe ‘Rev Matching’-technologie voor soepelere schakelovergangen en sportief
tiphieleffect bij het terugschakelen. 1.000 watt sterk hoogwaardig B&O Play-soundsysteem
eveneens verkrijgbaar.

Het is een van de meest epische autoachtervolgingen uit de filmgeschiedenis. De iconische scène uit de Warner Bros.-film ‘Bullitt’ volgt Steve McQueen bijna 10 minuten lang aan het stuur van een Mustang GT fastback uit 1968 terwijl hij twee huurmoordenaars achtervolgt door de straten van San Francisco.
De nieuwe speciale reeks Ford Mustang Bullitt™, een ode aan de 50e verjaardag van de legendarische film, beleeft vandaag zijn Europese debuut op het autosalon van Genève.
Nadat hij eerder dit jaar in wereldpremière werd voorgesteld op het Noord-Amerikaanse internationale autosalon van Detroit, gaat de nieuwe Ford Mustang Bullitt™ in juni in productie voor Europese klanten.
De Mustang Bullitt™ wordt aangedreven door Fords 5.0 V8-motor, die werd opgewaardeerd met een open luchtinductiesysteem en inlaatspruitstuk, gasklephuizen van 87 millimeter en de afstelling van de motorcontrolemodule uit de Shelby Mustang GT350 om naar schatting 464 pk en 529 Nm koppel te leveren.
De Ford Mustang Bullitt™ wordt aangeboden in de koetswerkkleuren ‘Shadow Black’ of klassiek ‘Dark Highland Green’ en beschikt over 19” ‘Torq Thrust’-velgen, rode Brembo™-remklauwen en een kopie van de Bullit™-brandstofklep.
Het interieur zal worden uitgerust met het volledig digitale, 12” grote LCD-instrumentenbord en Recaro-sportzetels. De stiknaden van de zetels, de middenconsole en het instrumentenbord zal de kleurkeuze voor het koetswerk weerspiegelen en elke Mustang Bullitt™ krijgt een individueel genummerd plaatje in de plaats van het traditionele Mustang-logo op het dashboard aan passagierszijde.

De nieuwe Ford Mustang Bullitt™ is ook standaard uitgerust met Fords nieuwe ‘Rev Matching’- technologie, die soepelere terugschakelovergangen combineert met het tiphieleffect van de krachtige 5.0 V8-motor en het hoogwaardig B&O Play-audiosysteem, dat 1.000 watt aan muziek door de twaalf uiterst krachtige luidsprekers stuurt.
“Niets vatte de geest en de sensaties van de Mustang zo goed samen als die adembenemende achtervolging in ‘Bullitt’,” aldus Steven Armstrong, Group Vice President en President van Ford Motor Company in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. “De nieuwe Mustang Bullitt™ zal niet moeten onderdoen voor zijn voorvader wanneer hij later dit jaar op de markt komt, met meer vermogen, sensationele nieuwe voorzieningen zoals Rev-Matching, een B&O Playaudiosysteem en – net als Steve McQueen – een aanzienlijke discrete coolfactor.
Ford vroeg de hulp van Chase en Madison McQueen, de kleinkinderen van Steve McQueen, om de nieuwe Mustang Bullitt™ te onthullen in Europa. Onder het toeziend oog van hun vader,
Chad McQueen, mochten de kleinkinderen van McQueen zelfs hun eigen autoachtervolging spelen in de Zwitserse Alpen rond Genève, een hommage aan de iconische achtervolging uit ‘Bullitt’, die tot op vandaag heel wat filmfans weet te bekoren.
“Thuis worden we omgeven door souvenirs en herinneringen aan de rol van onze grootvader in ‘Bullitt’ en we hebben de film al ontelbare keren gezien, dus het is een heel bijzondere ervaring om de derde generatie van de Mustang Bullitt™ mee te mogen onthullen, hier in Europa,” verklaarde Chase McQueen.
“Onze papa, Chad, heeft ons met Fords leren rijden op de Californische kustwegen, dus het was erg leuk om samen te werken met hem en deze nieuwe auto. We waren erg verheugd dat Ford en het Steve McQueen Estate onlangs de eerste nieuwe Mustang Bullitt™ met VIN-nr. 001 konden doneren voor een veiling, die $ 300.000 opbracht voor liefdadigheid,” vertelde Madison McQueen.
Speciale editie van de Mustang BULLITT™
De nieuwe Ford Mustang Bullitt™ brengt hulde aan de legendarische Mustang GT Fastback uit 1968, die in de gelijknamige film met Steve McQueen speelde.
De derde generatie van de Mustang Bullitt™ treedt daarmee in de voetsporen van eerdere speciale Bullitt™-reeksen uit 2001 en 2008, die eveneens waren voorzien van krachtigere motoren, ‘Torq Thrust’-velgen, unieke stijlelementen en een beperkt kleuraanbod met onder meer ‘Dark Highland Green’.
De nieuwe Mustang Bullitt™ zal beschikken over een handgeschakelde zesversnellingsbak die uitgerust is met Fords nieuwe ‘Rev Matching’-technologie. Deze technologie gebruikt de elektronische sturing van de motor om een tiphieleffect te creëren bij het terugschakelen. Zo wordt het toerental van de motor afgestemd op dat van de versnelling die wordt ingeschakeld, waardoor de schakelovergangen soepel en naadloos verlopen.
Met zijn audiovermogen van 1.000 watt en zijn twaalf uiterst krachtige luidsprekers, zal het standaard gemonteerde premium audiosysteem van B&O Play een rijke klankervaring bieden voor alle inzittenden, ongeacht hun plaats in het interieur. Het systeem omvat een subwoofer met ‘dual voice’-wikkeling voor diepe, zuivere bassen, alsook uiterst performante driewegluidsprekers in de deuren voor een gelijkmatige klankverspreiding doorheen het interieur.
Andere standaardvoorzieningen zijn onder meer het volledig digitale, 12” grote lcdinstrumentenbord,dat qua werking identiek is aan het instrumentenbord van de volledig nieuwe Mustang, maar dat een uniek groen Bullitt™-welkomstscherm kreeg met een afbeelding van de auto in plaats van de pony. Als knipoog naar het interieur van het origineel kreeg de versnellingspook een witte knop in de vorm van een biljartbal. Als aanvulling op de standaardzetels met groene stiknaden en een geheugenfunctie voor de bestuurderszetel, kunnen Mustang Bullitt™-klanten ook opteren voor Recaro®-sportzetels in zwart leder.
Andere elementen die terugverwijzen naar de auto waarmee McQueen reed, zijn de subtiele chroomaccenten rond het radiatorrooster en de voorste ruiten, evenals het unieke zwarte radiatorrooster. Zowel vanbinnen als vanbuiten gebruikt de wagen minimale logo’s. Alleen de cirkelvormige kopie van de brandstofklep met Bullitt™-logo centraal achteraan is zichtbaar aande buitenkant.
“Deze nieuwe Bullitt™ is mijn favoriete Mustang, zonder strepen, spoilers of logo’s,” verklaarde Darrell Behmer, hoofdontwerper voor de Mustang. “Schreeuwerige accessoires heeft hij niet nodig. Hij is gewoon cool van zichzelf.”
De geraffineerde, verstelbare MagneRide-schokdemping van Ford wordt eveneens aangeboden en gebruikt een elektronisch gestimuleerde vloeistof in de dempers, om in real time te reageren op veranderende rijomstandigheden en zo het rijgedrag te optimaliseren zonder aan het comfort te raken. Een prestatiegerichte uitlaat met actieve klep is standaard en optimaliseert de typische gorgelende klank van de V8.
De leveringen van de nieuwe Ford Mustang voor Europese klanten zullen later dit jaar van start
gaan.