Een mooie klassezege voor Nico Verdonck als voorbereiding op de 24U van de Nürburgring

Op 12 en 13 mei zal Nico Verdonck voor de vijfde keer deelnemen aan de 24 Uren van de Nürburgring. De Belg en zijn Duitse teamgenoten Marc Basseng en Manuel Lauck hebben, in de kleuren van Dörr Motorsport, deze zondag de voorbereiding op de best mogelijke wijze bekroond. Ze wonnen immers de kwalificatierace in klasse SP8 voor de etmaalrace met de Lamborghini Huracan Super Trofeo Evo – op banden van Giti Tire. Bovendien behaalden ze een mooie 17de plaats algemeen.

Het weekend begon nochtans slecht,” vertelt de 32-jarige Brusselaar. “Zaterdag kenden we technische problemen, waardoor wij niet konden schitteren tijdens de kwalificaties. Daardoor gingen we als 41ste van start op zondag.”

 

Gedurende zes uren draaide de prachtige Lamborghini Huracan Super Trofeo Evo als een Zwitsers uurwerk. Het snelle trio piloten rukte op in het klassement. “Deze overwinning in categorie SP8, in combinatie met een mooie top 20 algemeen, is een prachtige bekroning voor team Dörr Motorsport, dat zaterdag hard gewerkt heeft,” lacht Nico. “We moeten zeker ook de ingenieurs van Giti Tire betrekken bij dit succes! Ze blijven hun banden voortdurend ontwikkelen om hen zo competitief mogelijk te maken op de Nordschleife, wellicht het meest veeleisende circuit ter wereld voor de banden. De weersomstandigheden en de temperatuur kan er erg snel veranderen. Als coureur moet ik trouwens zeggen dat deze ervaring om zo nauw samen te werken met de ingenieurs heel verrijkend is.”

 

Minder dan vier weken voor een van de grootste uithoudingsraces ter wereld, is Nico Verdonck klaar voor de uitdaging. “We zijn met het team goed geëvolueerd in de twee races in het begin van het seizoen,” vertelt de houder van het ronderecord tijdens een race in de VLN. “We hebben een grote stap vooruit gezet op alle vlakken. Onze Lamborghini Huracan Super Trofeo Evo is misschien minder snel dan een GT3, maar hij is goed geëvolueerd op het vlak van de afstellingen en hij is aangenaam om te besturen op de Nordschleife. Iedereen weet date en race over 24 Uren altijd een uitdaging is, zeker op de Nürburgring. Maar, ik kijk al uit naar de start op zaterdag 12 mei!”

 

Terwijl hij zich blijft voorbereiden op de klassieker in de Eifel, werkt Nico ook aan andere projecten, onder andere om aan de start te staan van de 24 Uren van Spa en de 24 Uren van Zolder…

 

Follow Nico on:

www.nicoverdonck.be

www.twitter.com/nicoverdonck

www.facebook.com/VerdonckNico