D-15 Coyote WRX of Belgium : zwart-geel-rood !

Over twee weken strijken de bolides van het WRX neer in Mettet. Samen met de Grote Prijs van België F1 en de 6 Uur van Spa WEC (uithouding), is de Coyote WRX of Belgium het enige officiële FIA Wereldkampioenschap dat georganiseerd wordt in ons land. Deze vijfde editie vormt een ideale kans voor de Belgische rijders om zich te onderscheiden…

World RX: François Duval als outsider
François Duval is een vaste klant van de rallycrossafspraak in Mettet. De rijder uit Cul-Des- Sarts apprecieert de sfeer, de intensiteit van de races… en natuurlijk de besturing van deze bijzonder krachtige wagens. Dit jaar geniet hij de uitstekende omkadering van een Belgisch team, ComToYou Racing van Jean-Michel Baert, professioneel en geconcentreerd op één rijder en een Audi S1 ex-EKS die zijn kwaliteiten al bewezen heeft. In die omstandigheden zal Duval zijn onvoorstelbare talent kunnen tentoonspreiden in de jacht naar de finale, wat op zich al een exploot zou betekenen. De voormalige rallyrijder is in ieder geval gemotiveerder dan ooit.

RX2: De Ridder voor de zege
Guillaume De Ridder, verrassend derde in het kampioenschap van 2017 en ‘rookie of the year’, heeft een geslaagd debuutseizoen in RX2 achter de rug… De Zelos-rijder bevindt zich dit jaar in een perfecte context, bij de regerende kampioen Olsbergs-MSE, en dat bovendien met titelambities. “Ik maak deel uit van het beste team, ik heb een seizoen ervaring en ik ken de circuits en al hun geheimen dus een stuk beter. Ik beheers ondertussen de besturing van een RX2 en ben er met andere woorden klaar voor om de top te ambiëren. En het feit dat we het seizoen aftrappen in Mettet, in België, verdubbelt mijn motivatie.”

Euro RX Supercar: De Keersmaecker in de rol van outsider
Michaël De Keersmaeker is zonder enige twijfel onze meest ervaren rallycrossrijder. Aan het stuur van een Ford Fiesta zal ‘MDK’ proberen om zich een weg te banen in het peloton van 28 deelnemers, waaronder de regerende kampioen, de Zweed Anton Marklund, maar ook de Fransman Cyril Raymond, RX2-kampioen 2017…

Touring Cars: Baelus en Volders
In de categorie ‘Touring Cars’, die openstaat voor achterwielaangedreven wagens met atmosferische tweelitermotoren, verdedigen twee rijders de Belgische kleuren:
Filip Baelus (Volvo C30), die het volledige kampioenschap betwist, en Steve Volders (Ford Fiesta). Ook zij maken aanspraak op de ereplaatsen…

SRX Cup
De SRX Cup zal uiteraard van de partij zijn in Mettet. Het wordt de tweede manche voor dit Belgische monotypekampioenschap dat uniek is in zijn genre en wordt georganiseerd door Zelos en SsangYong. Een tiental SsangYong Actyon Sports strijden op vrijdag tegen elkaar op het circuit van Mettet. Het peloton bestaat uit bevestigde namen, maar ook journalisten en ‘rookies’.