Eddy Haesendonck volgt Peter Henrich op als Voorzitter en CEO van BMW Group Belux.

Peter Henrich, Voorzitter en CEO van BMW Group Belux sinds 1 januari 2017, werd met onmiddellijke ingang aangesteld als productverantwoordelijke voor het merk BMW door de heer Peter Nota, lid van het directiecomité van BMW AG en verantwoordelijk voor het merk BMW. Peter Henrich wordt als dusdanig Senior Vice-President Product Management van BMW.

 

De directie van BMW AG heeft Eddy Haesendonck aangesteld om de opvolging van Peter Henrich te verzekeren. Eddy Haesendonck (47j) was tot op heden Commercieel Directeur van BMW Belux. Na zijn marketingstudies heeft hij zijn hele carrière in de automobiel- en motorsector doorgebracht. Eddy Haesendonck startte bij BMW Group Belux in 1997 als verantwoordelijke voor de Aftersales van BMW Motorrad Belux. In die periode lanceerde hij de zeer succesvolle BMW Boxer Cup.

 

In 2002 werd Eddy aangesteld als commerciële directeur voor MINI Belux, waarna hij Regional Manager werd voor BMW tussen 2009 en 2012. Aansluitend heeft hij op het hoofdkantoor van BMW AG in München de verantwoordelijkheid gehad over MINI in de zones Azië, Pacific, Zuid-Afrika en de importeursmarkten voor Afrika, Caraïben, Oost-Europa, Azië en de Pacific. Sinds 1 januari 2015 was Eddy Haesendonck commercieel directeur voor het merk BMW in België en Luxemburg.

 

Als fietsliefhebber-pur-sang houdt Eddy van een sportieve uitdaging. Daar bovenop heeft hij alle producten van BMW Group én het hele distributiekanaal van BMW, MINI en BMW Motorrad leren kennen tijdens zijn reeds meer dan 20-jarige carrière bij het Duitse premiummerk.