Vincent Verschueren – Veronique Hostens “Een overwinning van het team!”

Vincent Verschueren en Veronique Hostens hebben de 42ste editie van de Sezoensrally in het Noord-Limburgse Bocholt op hun naam geschreven. Met deze tweede overwinning op rij in het Belgisch rallykampioenschap, neemt de Belgische kampioen opnieuw de leiding in het kampioenschap voor de grote afspraak in Ieper. De zege in de Sezoensrally was een mooie beloning voor het harde werk van team Godrive.

Vincent Verschueren en Veronique Hostens konden in de Sezoensrally voor de eerste keer aantreden met een evolutiemotor in hun Skoda Fabia R5. Om daarmee aan de start te komen, leverden de mecaniciens van GoDrive knap werk.
“Woensdagavond werd de motor geleverd en donderdagavond werd de motor gemonteerd. Ons team bestaat immers uit vrijwilligers die aan de wagen werken na hun dagtaak. Vrijdagochtend, na amper vier uurtjes slaap, zijn ze naar Bocholt vertrokken. Ik had niet met de nieuwe motor gereden. De wagen gaf geen krimp,” vertelt Vincent, die blij was dat hij met de nieuwe motor kon rijden. “Nee, het verschil is niet enorm, maar bij het uitkomen van de bochten is deze motor zeker beter. In de strijd met Kris Princen, die ook nergens iets laat liggen, wordt het verschil tussen winst en verlies bepaald door kleine details. Een betere motor is een essentieel element in de titelstrijd.”

Nochtans moest Vincent in het begin van de wedstrijd zijn titelrivaal voor laten gaan, al was het verschil nooit groter dan 9″3. “In het begin had de wagen veel onderstuur en stond de vering te laag. Ik voelde me niet goed, waardoor ik niet voluit kon aanvallen. Pas toen de afstellingen aangepast waren, kon ik voluit gaan,” aldus Verschueren.

Vanaf KP 6 begon de Godrive-piloot aan een remonte. Met vier snelste tijden naderde hij tot op 1″5 van Kris Princen. En toen werd het duel beslist door… een straftijd, omdat Kris Princen drie minuten te vroeg inkookte.
“Ik ging maximaal in de aanval en we kwamen terug tot op 1″5 met nog vijf proeven te rijden. Het zag er goed uit met nog vijf proeven te gaan. Toen Princen drie minuten te vroeg inklokte, hebben Veronique en ik onze tijd zeker tien keer nageteld om zeker te zijn. Wij waren juist. Ach, het is jammer voor Kris, want ik had het duel liever op de proeven uitgevochten. Hoe dan ook, in de laatste ronde heb ik gecontroleerd om de zege veilig te stellen,” lacht Vincent, die voor de eerste keer in de Sezoensrally aan de start kwam samen met Veronique Hostens.

Vincent Verschueren neemt hiermee opnieuw de leiding in het kampioenschap, vier punten voor Kris Princen. Na een ongelukkige start van het seizoen, is Godrive weer helemaal terug in het kampioenschap. Maar, naast euforie, waren er ook emoties…

“In gedachten zijn we ook bij de familie van de betreurde Frank Broekaert,” besluit Vincent. “Zoals voor veel Oost-Vlaamse rallyrijders, was Frank de rallyrijder waar ik naar op keek toen ik jong was; Hij heeft veel betekend voor de rallysport in Oost-Vlaanderen…”

Foto’s BRC