Renties Ypres Rally – 21-23 June 2018 Neuville domineert opnieuw

Renties Ypres Rally – 21-23 June 2018

Neuville domineert opnieuw

Nadat hij serieus het voetje lichtte in de vorige ronde, heeft Thierry Neuville opnieuw drie snelste tijden gereden op evenveel proeven. Zijn voorsprong bedraagt nu bijna 40″ met nog vier proeven te rijden in de Renties Ypres Rally.

Terwijl Vincent Verschueren een tegenvallende tijd reed op de proef van Zillebeke, reed Cédric Cherain zijn beste tijd sinds het begin van de wedstrijd: een 2de tijd op 6″1 van de fabrieksrijders van Hyundai. Kris Princen blijft stevig op de derde plaats, maar de Limburger wil nog graag een gooi doen naar de tweede plaats van Vincent Verschueren.
“Ik ga pushen, maar zonder te overdrijven. Ik ga geen onnodige risico’s nemen,” aldus Princen.

Nadat hij zijn zesde plaats in de vorige ronde verloor aan Sébastien Bedoret, werd Keith Cronin in deze ronde gepasseerd door Hermen Kobus. De Ier ging met zijn Hyundai van de baan op de Kemmelberg, wat hem bijna een minuut kostte. Davy Vanneste, op dat moment in strijd voor de 8ste plaats, ging van de baan. Precies op dezelfde plaats, een T-situatie, als Keith Cronin.

Sébastien Bedoret, genaderd tot op 2″7 van Adrian Fernémont voor Zillebeke, de laatste KP van deze ronde, verloor plots 8″2 op deze proef door een foutje. De Skoda-rijder blijft 6de op 10″9 van Fernémont met nog vier proeven te rijden. Hermen Kobus volgt op een minuut, maar de Nederlander is eindelijk tevreden: “Eindelijk heb ik een goed gevoel in de auto. Ik vond het vertrouwen niet, maar nu hebben we iets veranderd aan de auto waardoor ik weer degelijke tijden kan rijden.”

Keith Cronin is nog steeds leider voor het MSA BRC, maar hij moest wel opnieuw aanvallen om afstand te nemen van McCormack, die even naderde tot op 20″. Matt Edwards vervolledigt de Britse Top 3 met de Ford Fiesta van M-Sport.

Kevin Abbring rijdt trouwens ook prima tijden met de nieuwe Citroën C3 R5, waaronder een 2de tijd in Zillebeke 2.

Bij de Porsche-rijders is Snijers nog steeds de leider met meer dan 2 minuten voorsprong voor Claudie Tanghe. Chris Van Woensel was tweede, maar de piloot uit Schriek reed lek wat hem twee minuten kostte. In R2 heeft de Brit James Williams een nipte voorsprong op de Peugeot 208 R2 van Gilles Pyck. Joachim Wagemans is derde na een schuiver die hem een minuut kostte. Het kan nog spannend worden tussen Williams en Pyck, die elk vooral kijken naar de onderlinge strijd in hun nationaal Junior-kampioenschap.

Er blijven nog vier proeven te rijden, goed voor een vijftigtal km. Maar, in Ieper is het nooit afgelopen voor de finish van de laatste proef.