Hattrick voor Guillaume de Ridder in RallyX Nordic

Zelos-rijder Guillaume De Ridder verkeert in bloedvorm. Hij heeft immers een derde opeenvolgend succes geboekt in Rally X Nordic, het Scandinavisch rallycrosskampioenschap, in de categorie SuperCar lites.

Noorwegen lacht de man uit Nijvel toe, want na zijn eerste overwinning van het seizoen in de RX2 International Series in Hell, toonde de Bwin-rijder opnieuw zijn overmacht tegen alle Noorse specialisten van de discipline op een ander Noors circuit, dat van Grenland. En dat was niet evident, want in tegenstelling tot zijn tegenstanders had Guillaume De Ridder niet de minste ervaring met die piste.

“Het klopt dat het niet eenvoudig is om het circuit, de jokerronde en de afstelling van de auto te beheersen met amper tweemaal vier ronden tijdens de oefensessies, voor aanvang van de kwalificaties. Maar het hele team heeft prachtig werk geleverd en vanaf Q2 kon ik aan het langste eind trekken. Een klein foutje verhinderde een goed resultaat in Q3, maar voor de halve finale beschikte ik over de juiste set-up, kon ik zegevieren en bovendien de snelste ronde neerzetten. Ik vertrok dus vanop pole positie voor de finale en heb die prestatie kunnen verzilveren dankzij een auto in hoogvorm. Ik ben in de wolken met deze drie op drie…”

In het kampioenschap rukt Guillaume De Ridder zich los aan de top van het klassement. Dat belooft voor het vervolg van het RX2-kampioenschap, waarin Guillaume al volgend weekend opnieuw aan het werk zal zijn, op het mythische Zweedse circuit van Höljes, met niet minder dan dertig inschrijvingen, een record in RX2.