Een bijeenkomst van 365 voertuigen tijdens een meeting Fiat Panda!

 

 • De recente Fiat Panda-meeting, die georganiseerd werd in Pandino, heeft alle records gebroken: een bijeenkomst van 365 voertuigen, en wordt daarmee de grootste Fiat Panda-bijeenkomst ter wereld.
 • De eregast van het evenement : de nieuwe Fiat Panda Waze !
 • De Panda is sinds 14 jaar de meest verkochte stadsauto in Europa.
 • De tweede editie van het evenement « Panda in Pandino », de internationale bijeenkomst van de eigenaars van Fiat Panda in Europa – komende van, onder andere, Duitsland, België, Spanje, Italië, Groot-Brittannië en Oostenrijk – vond plaats op 24 juni. Niet minder dan 365 voertuigen van alle generaties van de Panda hebben bijgedragen om van dit evenement de grootste Panda-bijeenkomst ter wereld te maken !

  Het originele idee van deze manifestatie lag in een grapje van één van de eigenaars van een Fiat Panda afkomstig uit het zuiden van Italië, toen hij op Facebook aankondigde zijn intentie om met zijn kleine « Pandino » – de troetelnaam van het model in Italië – naar deze Italiaanse stad die in het Noorden van Italië ligt en dezelfde naam draagt- te rijden ! Dankzij deze mond-aan-mond-reclame, typisch voor de sociale media, werd dit nieuws snel verspreid en op 18 juni 2017, vond aldus de eerste editie plaats van het event, met meer dan 200 Panda’s, oude en nieuwe, die deelnamen aan dit event.

  Het succes van de Panda is uitzonderlijk. Sinds zijn lancering van de eerste generatie in 1980 werden meer dan 7,5 miljoen Panda’s verkocht. Naar aanleiding van het event van 24 juni was de eregast de nieuwe Fiat Panda Waze ! De nieuwe speciale reeks Panda Waze is de eerste stadswagen in zijn segment die standaard wordt uitgerust met de befaamde navigatie-app Waze en de al even bekende Panda Uconnect-app. Beide apps kunnen tegelijk worden gebruikt en een tik op uw smartphone-scherm volstaat om over te schakelen tussen beide apps. 

  Deze digitale combinatie werd ontwikkeld door Mopar, het FCA-merk dat accessoires en services uitwerkt voor de auto’s van de groep, en stelt bestuurders in staat om zich volledig toe te leggen op het rijden en tegelijk te genieten van een brede waaier aan services. Het lijdt geen twijfel: de Panda Waze is de ideale auto om de dagelijkse sleur om te ruilen voor stedelijke avonturen en om foto’s, reisadvies en rijervaringen te delen.  

  De nieuwe Panda Waze brengt bovendien twee grote community’s samen: de 7,5 miljoen Fiat Panda-fans die de auto tussen 1980 en vandaag hebben gekozen omwille van de slagzin ‘vrijheid op vier wielen’, en de ruim 100 miljoen geconnecteerde Waze-gebruikers over de hele wereld, die actief samenwerken door realtime verkeersinformatie te delen voor een zo intelligent mogelijke route-uitstippeling.

  Alle voordelen van de digitale integratie van Waze en ‘Panda Uconnect’

  De nieuwe speciale reeks Panda Waze zet een aanzienlijke stap voorwaarts op het gebied van infotainment door de integratie van twee unieke smartphone-apps: Waze en Panda Uconnect. In dit digitale tijdperk moet er een enorme hoeveelheid gegevens in real time worden uitgewisseld en gecontroleerd met behulp van geconnecteerde toestellen en gebruiksvriendelijke interfaces. Daarom heeft Fiat ervoor gezorgd dat bestuurders gewoon hun smartphone in de houder op het dashboard moeten plaatsen en vertrekken, wetende dat ze op elk moment geconnecteerd en veilig zijn.

  Waze is de navigatie-app die bestuurders helpt om files te vermijden en tijdverlies tijdens dagelijkse pendelritten en langere reizen te voorkomen. Miljoenen automobilisten, verenigd in een enorme community, werken elke dag samen door verkeersomstandigheden onmiddellijk te melden, zodat de navigatie-app Waze steeds de beste routes vindt. De app beveelt steeds de snelste route aan op basis van gegevens die in realtime worden aangeleverd door meer dan 100 miljoen mensen. Van verkeersinformatie tot informatie over de tankstations met de laagste prijzen: Waze is een betrouwbare reisgezel om ‘het dagelijkse stadsavontuur te overleven’. 

  De navigatiefuncties van Waze zijn geïntegreerd in de Panda Uconnect-app op het Android- en iOS-platform, zodat bestuurders hun telefoon als een uitbreiding van de auto kunnen gebruiken en rechtstreeks kunnen communiceren met het scherm van het toestel om alle infotainmentfuncties te gebruiken: van radiozender veranderen, playlists selecteren, het volume regelen, oproepen en sms-berichten beheren en in real time een agenda of weersvoorspellingen raadplegen. De ‘Panda Uconnect’-app communiceert met het infotainmentsysteem van de wagen, dat over Bluetooth 2.1-technologie, audiostreaming en spraakherkenning beschikt en gegevens leest vanaf USB-sticks en mp3-spelers.

  De integratie in de Panda Waze maakt het mogelijk om de apps tegelijk te gebruiken: met Panda Uconnect op de smartphone verschijnt de navigatiefunctie van Waze in een vak op het scherm, inclusief routeaanwijzingen en de geschatte reistijd tot aan de bestemming. Ook het omgekeerde is uiteraard mogelijk, met de Waze-app op de voorgrond en Panda Uconnect als een pictogram op het scherm. En dat is nog niet alles, want als het brandstofpeil te laag wordt of de bandenspanning afneemt, verschijnt er een alarm op het smartphone-scherm en kan de gebruiker beslissen om naar een van de best geprijsde tankstations of een van de dichtstbijzijnde werkplaatsen te navigeren die worden voorgesteld door de Waze-app. Het volstaat om de bestemming te selecteren en de navigatie-app berekent de beste route.

  Dankzij de nieuwe ‘Panda Uconnect’-app kunnen de inzittenden bovendien foto’s en video’s gemaakt in de Panda Waze opslaan in de smartphone-galerij van de bestuurder om ze vervolgens te delen met vrienden: nog een originele manier om te genieten van alle reizen, ongeacht de lengte ervan, in de wetenschap dat u over innovatieve diensten en een intelligent, sociaal navigatiesysteem beschikt.

  En last but not least, omvat de Panda Uconnect-app ook de ‘Find myCar’-dienst, om bestuurders te laten weten waar ze hun auto hebben geparkeerd, en ‘My Car’ om parameters (zoals geplande onderhoudsbeurten) te controleren, het gebruikershandboek te raadplegen en rechtstreeks contact op te nemen met de klantendienst of pechverhelpingsdienst van Fiat. Tot slot herinnert de functie ‘Object Reminder’ de bestuurder eraan om geen voorwerpen in de auto te laten wanneer hij uitstapt. 

  Mopar® Connect, de nieuwe set van services gewijd aan veiligheid en monitoring vanop afstand, is verkrijgbaar op de Panda Waze. Met de Uconnect Live-app voegt Mopar® Connect nieuwe geconnecteerde diensten toe, zoals bijstand bij ongevallen of voertuiglocaties na diefstal. Bovendien is het mogelijk om de deuren te vergrendelen en ontgrendelen en om bepaalde voertuigfuncties vanop afstand op te volgen, zoals de overschrijding van een vooraf ingestelde snelheid of het verlaten van een afgebakende zone. Zo verhoogt Mopar® Connect de veiligheid, rust en controle over uw voertuig.

  De nieuwe Panda Waze onderscheidt zich door zijn Cross-look en zal beslist in de smaak vallen bij iedereen die zijn sociale-mediataal deelt, in het bijzonder Millenials Deze nieuwe doelgroep eiste een maximale connectiviteit en een opvallende stijl tegen een betaalbare prijs. Aan de buitenkant is de Panda Waze te herkennen aan het ‘Waze’-logo op de flanken. Zijn dynamische, stedelijke persoonlijkheid wordt ook benadrukt door zwarte details zoals de zijdelingse sierlijsten, de buitenspiegelkappen, de dakstangen en de deurgrepen. De externe uitstraling wordt nog aangevuld met de 15″-velgen met hun nieuwe, donkere afwerking en de elektrisch regelbare en verwarmde buitenspiegels. 

  Datzelfde jeugdige en dynamische karakter komt ook terug op de binnenkant, waar de nieuwe zetelbekleding een aantrekkelijk geheel vormt met het instrumentenbord met titaniumgrijze rand. De rijkelijke standaarduitrusting omvat een Bluetooth-radio en smartphone-houder op het dashboard, een klimaatregeling, vier airbags, een ESC met Hill Holder, bandenspanningssensoren, een gecentraliseerde vergrendeling met afstandsbediening, hoofdsteunen met whiplashpreventiesysteem en een in de hoogte verstelbaar stuurwiel. Beschikbaar met 1.2-benzinemotor met 69 pk.

  Nog een record voor Fiats bestseller  

  De nieuwe Panda Waze bevestigt het vermogen van het model om modetrends in het leven te roepen en technologische premières af te leveren voor zijn segment. Zo was de Panda niet alleen de eerste stadswagen met vierwielaandrijving maar ook de eerste in zijn segment die de titel van ‘Auto van het Jaar’ veroverde (2004). In datzelfde jaar bereikte hij als eerste stadswagen ooit het Everest Base Camp op een hoogte van 5.200 meter. 

  De lange reeks van records ging voort in 2006, toen de Fiat Panda als eerste op grote schaal gebouwde stadswagen op aardgas kon rijden. Sinds deze variant werd gelanceerd, is hij uitgegroeid tot de meest verkochte aardgaswagen van Italië en zijn totale verkoop van 2007 tot nu behoort eveneens tot de Europese top. Vandaag mag de Panda als eerste de naam ‘Waze’ dragen en integreert hij de appfuncties in het infotainmentsysteem.

  De speciale reeks Panda Waze breidt het bereik van de stadswagen uit door zich samen met de Fiat 500 op te werken tot de Europese bestsellers sinds 2003. Dat leiderschap werd in het eerste kwartaal van 2018 nog eens bevestigd, want de Fiat Panda en 500 voerden samen hun segment aan in Europa, met een marktaandeel van 28,4 procent. En dat is nog niet alles, want de Fiat Panda is de absolute marktleider in Italië en Griekenland en behoort tot de top drie in Spanje, Portugal, Oostenrijk en Zwitserland.