Guillaume De Ridder op een andere planeet

Een week na de triomf in Noorwegen in het kader van de RallyX Nordic, heeft de Zelos-rijder gezegevierd in het Zweedse Höljes, de Tempel van de rallycross, zijn tweede zege in RX2.

Guillaume De Ridder beleeft hoogdagen! Al vanaf zaterdag liet onze landgenoot zijn tanden zien door aan het langste eind te trekken in de kwalificatieraces.

“Ja, het was een fantastische dag, maar ook allesbehalve eenvoudig, want met dertig inschrijvingen hebben we een record verbroken en al die rijders kennen het circuit als hun broekzak. Na afloop van de vier kwalificatieraces had ik de beste tijd gerealiseerd in de tweede manche. Ik werd eerste en ben dus super gelukkig, vooral omdat veel van mijn directe concurrenten zich niet konden kwalificeren voor de halve finales…”

En op zondag gaf de Bwin-rijder opnieuw het ritme aan door zijn halve finale te domineren en vervolgens de finale op autoritaire wijze op zijn naam te zetten. “Het is alsof ik droom. De auto was feilloos en als rijder maakte ik geen fouten. Deze dag was dus perfect. Net als vorige week kan ik ontspannen maar ook erg geconcentreerd rijden en kan ik op zoek gaan naar de laatste tienden van een seconde. Na een relatief moeizaam seizoensbegin, maak ik weer deel uit van de titelrace!”

Dankzij dit Zweeds weekend maakt Guillaume De Ridder inderdaad een sprong voorwaarts in het algemene klassement: onze landgenoot springt van de vierde naar de tweede plek in het algemene klassement, net achter zijn teamgenoot Oliver Eriksson. Het verschil met de leider bedraagt bovendien niet meer veertien, maar zes punten… Veelbelovend voor aanvang van de verre verplaatsing naar Canada en het circuit van Trois-Rivières, waar de RX2 het eerste weekend van augustus te gast is.

Kampioenschap:
1. Oliver Eriksson, 95 punten
2. Guillaume De Ridder, 89 punten
3. Henrik Krogstad, 76 punten
4. Ben-Philip Gundersen, 69 punten
5. Vasiliy Gryazin, 65 punten

Finale:
1. Guillaume DE RIDDER
2. Henrik KROGSTAD
3. Simon OLOFSSON
4. Oliver ERIKSSON