M-Cup: knallen op GTC Rally Festival!

Tijdens de zomer breekt de Festivalitis gewoontegetrouw uit en ook voor de rallyliefhebbers is dit dankzij de GTC Rally een feit. De GTC Rally 2018 kiest weliswaar voor een compacte formule. De 12 klassementsproeven worden op één dag afgewerkt, meer bepaald op zaterdag 14 juli vanaf 14u quasi de klok rond! Sportief blijft de wedstrijd een uitdaging, met bijna 160 km tegen de klok en een finale in het donker in Achtmaal. De befaamde “Nacht” is terug!

Breda International Airport, place to be zaterdag 14 juli

Het grote nieuws van deze GTC Rally 2018 is de verhuis van het rallycentrum naar Breda International Airport, waar de landingsbaan het ideale decor biedt voor de servicetrucks.

De GTC Rally, opnieuw een manche van de FIA Benelux Rally Trophy en de vierde wedstrijd tellend voor het RACB M-Cup rallykampioenschap, telt dit jaar 5 verschillende klassementsproeven. De wedstrijd start met een dubbele lus van drie klassementsproeven, te beginnen met de spectaculaire rondkoers, inclusief een uitdagende strook onverhard, op het vliegveld (4,00 km), dus op wandelafstand van het servicepark. Daarna trekt de wedstrijd de grens over naar België met de KP Kalmthout (7,41 km), een proef die vorig jaar zijn intrede maakte, en keert terug Nederland in via Rucphen-Klappenberg (14,11 km). Dit lusje, met tussendoor service op Breda International Airport, wordt twee keer afgewerkt.

Het avondgedeelte telt drie lussen van twee proeven: Rijsbergen (12,88 km) en vooral Achtmaal (22,55 km). Het zwaartepunt van de avond ligt in het sfeervolle Achtmaal, want de marathonproef in Achtmaal met start aan Café Den Thuur zal drie keer worden afgewerkt. Kort na middernacht zal de winnaar van de GTC Rally 2018 een feestje mogen bouwen, net als de duizenden rallyliefhebbers in het gezellige grensdorpje Achtmaal.

De strijd om de M-Cup

De M-Cup tenoren tekenen natuurlijk present en we zijn benieuwd naar de strijd tussen de titelrivalen Mats Vandenbrand en Franky Boulat. Met een 3 op 3, zijn indrukwekkende Beemer en ditorijkunsten is Mats zonder twijfel de te kloppen man. Zowel regerend M-Cup kampioen Franky Boulat als “thuisrijder” Wim Muilwijk zijn erop gebrand om Mats in en rond Achtmaal af te troeven met een knalprestatie. Daarenboven hebben we als outsider nog een Kurt Braeckevelt die met zijn bloedmooie M1 voor een podiumplek in de GTC Rally gaat knallen. Benieuwd zijn we ook naar het debuut in de M-Cup van Dirk Verhaert ; zijn R-Box E30 van de Kempense debutant oogt top alleszins! En dan hebben we ook nog Lorenzo Vandenheede die het zonder twijfel talrijk Nederlands publiek zal tracteren op brullende passages!

Dus Rallyliefhebbers en Beemerfans ; 14 juli op richting Breda voor een boeiende GTC Rallydag!