BMW MCup rally.

Dadelijk op KP1 op de Breda Airport was het duidelijk ; Mats Van den Brand de snelste van het pak en ‘thuisrijder’ Wim Muilwijk die druk zet! De pikorde werd bevestigd tijdens de volgende proeven, terwijl Mats Vdb en Eddy Smeets de ene scratch na de andere binnenhaalden, reden Wim en Nadia Muilwijk alle 2de tijden bijeen, terwijl de equipe Franky Boulat en Peggy De Busser alle 3de plaatsen pakten. Na de 6 namiddagproeven was het éénieder duidelijk en bewees de RACB M Cup weer eens zijn competitiveit met 2 wagens (Mats & Wim) in de Top10 en 2 Beemers net ernaast (Franky als 12de en Kurt als 15de). Even verderop amuseerden Lorenzo Vandenheede en debutant Dirk Verhaert de bezoekers met hun knappe doortochten.

VDB aan de kant!

Drama voor de leiders ; na KP7, met 7 knappe scratches op zak, bleek de versnellingsbak stuk en de opgave voor Mats Van de Brand onvermijdelijk. Hierdoor schoven alle  M Cuppers natuurlijk een plaatsje naar voren en leidde het Muilwijk duo de GTC dans. In diezelfde KP7 verloor het duo Verhaert-Smets al heel wat tijd en ook zij moesten de handdoek gooien. Wim en Nadia konden hun voorsprong flink uitbreiden ten opzichte van naaste achtervolgers Franky Boulat en Kurt Braeckevelt. In het donker moest Franky wat de rol lossen ten opzichte van leider Wim. Kurt daarentegen kreeg met wat maagproblemen af te rekenen en was blij de finish nog te bereiken. Ook Lorenzo Vandenheede, met co Bjorn Verhamme, kreeg het in de voorlaatse proef nog flink benauwd maar kon de wedstrijd op een 26ste plek algemeen en als 4de in de M Cup beëindigen. De dagzege in de GTC Rally 2018 werd echter niet meer uit handen gegeven door het snelle en sympathieke duo Wim & Nadia Muilwijk. Mee op het podium op Breda Airport mochten Franky Boulat en Kurt Braeckvelt.

Het Kampioenschap opengegooid!

Kostbaar puntenverlies voor Mats Van den Brand die in het RACB M Cup Kampioenschap Franky Boulat, dankzij zijn 4 2de plaatsen dit seizoen, over hem heen ziet springen. Dankzij de GTC zege springt Wim Muilwijk, over Tom Ceuppens, naar een voorlopige 3de plek in het Kampioenschap en Lorenzo Vandenheede knalt met zijn punten voor de 4de plek dit week-end de Top10 binnen in de RACB M Cup klassering.

Volgende afspraak met de achterwiel aangedreven rallybolides uit Beieren is 31 augustus in Roeselare voor de 5de manche van de RACB M Cup met de Omloop van Vlaanderen.