Een onverwachte deelname en klassezege voor Verdonck in de 24U van Zolder

De 24 Uren van Zolder is de populairste uithoudingsrace in Vlaanderen. Dit weekend was Nico Verdonck van plan het evenement van op een afstand te volgen, maar een last minute telefoontje van het Selleslagh Racing Team (SRT) heeft alles veranderd. De Belg nam niet deel aan de trainingen en de kwalificaties, maar hij kwam wel aan de start van de Limburgse etmaalrace met een Mercedes-AMG GT4… en hij won zijn categorie! Bovendien behaalde hij, samen met zijn teamgenoten, een knappe zesde plaats in het algemeen klassement.

 

“Wat een verrassend einde van de week,” vertelt de 32-jarige rijder. “Ik had helemaal niet gedacht dat ik aan de start zou staan. En dan afsluiten met een zege in categorie Belcar 3 en 6de algemeen worden, dat is compleet onverwacht en onvergetelijk. Het was ook fantastisch om mijn Belgische fans op eigen bodem te verwelkomen.”

 

Het moet gezegd dat het allemaal heel snel is gegaan voor de Brusselaar: “Ik was vrijdag op de Nürburgring aan het testen en coachen toen SRT me belde om hun troepen te versterken. De kwalificaties werden donderdag verreden, dus ik had enkel de warm-up om de wagen te leren kennen voor de start, maar ik vond snel mijn draai in de wagen en mijn tijden waren meteen competitief.”

 

Ondanks het feit dat Nico Verdonck pas in extremis arriveerde in Zolder, reed hij een probleemloze race met de Mercedes-AMG GT4 #30 geprepareerd door SRT. “Het liep bijzonder gesmeerd,” lacht Nico. “We maakten geen enkele fout. Op het circuit, waren alle piloten zeer consistent en performant, en dat werd beloond. Ook in de pits leverde het team uitstekend werk, met bijzonder vlotte pitstops.”

 

Nico Verdonck zal van deze editie van de 24 Uren van Zolder ook de uitstekende samenwerking met zijn teamgenoten Nicolas Vandierendonck, Johan Vannerum, Filip Teunkens en Jean-Luc Behets onthouden. “Het zijn rijders die ik ook coach,” vertelt Nico. “De vreugde van succes met hen delen, dat was fantastisch. Maar, het is vooral heel motiverend dat het geleverde werk zijn vruchten afwerpt.”

 

Na deze erg mooie prestatie, wil Nico Verdonck de komende maanden nog van zich laten spreken. Op 14 en 15 september zal hij alvast de Spa 6H Classic rijden met de mythische Ford GT40… waarna nog meer nieuwe uitdagingen zullen worden bekend gemaakt voor het einde van het seizoen.

 

 

Follow Nico on:

www.nicoverdonck.be

www.twitter.com/nicoverdonck

www.facebook.com/VerdonckNico