Alle titelkandidaten klaar voor de eindsprint

ConXioN Omloop van Vlaanderen

 

Met de ConXioN Omloop van Vlaanderen staat dit weekend de 7de manche van het Jobfixers Belgian Rally Championship op het programma. In en om Roeselare zullen de titelkandidaten vrijdag en zaterdag strijden om hun titelkansen gaaf te houden. Aangezien dit seizoen enkel de 6 beste resultaten meetellen, kan het rekenen beginnen.

Met elk twee overwinningen op zak, is het vooral uitkijken naar het vervolg van het titelduel tussen Vincent Verschueren en Kris Princen. De titelverdediger heeft 8 punten voorsprong op Princen en hij start vooral met een fonkelnieuwe Skoda Fabia R5 die in Staden al met champagne gedoopt werd. Kris Princen is echter gebrand op een revanche voor zijn sortie van vorig jaar op de proeven van de Roeselaarse klassieker. De twee kemphanen moeten ook opletten voor het jonge geweld, te beginnen met Adrian Fernémont, de winnaar van de Spa Rally die in Ieper weer mooie tijden liet noteren. Ook Sébastien Bedoret komt met veel ritme aan de start, na zijn WK-debuut in Duitsland met de officiële Fabia R5 ingezet door Pevatec.

Vooraan is het ook uitkijken naar de tijden van Kevin Demaerschalk die in Ieper erg sterk debuteerde met de Citroën C3 R5. Hopelijk voor de piloot uit Hoeilaert kan hij zijn snelheid deze keer bekronen met een mooi resultaat. De kleuren van Ford en van Team Floral, het team dat gastheer is voor het rallycentrum in de Zwaaikomstraat, worden verdedigd door de Jobfixer-piloten Achiel Boxoen, Pieter-Jan Michiel Cracco en zijn vader Philip. Vooral de jongeren willen zich tonen in Roeselare, nadat ze in Staden al wat ritme op konden doen.

De Skoda Fabia’s R5 blijven de populairste R5’s. Bert Cornelis heeft de wagen van GoDrive overgenomen. Hij zal een eerste keer proeven van de kampioenenwagen. Melissa Debackere wil zich meten voor de dichte ereplaatsen, net als Robin Maes. Jourdan Serderidis, die in de Deutschland Rally nog proefde van een heuse Ford Fiesta RS WRC, zal zijn kansen verdedigen met een Skoda Fabia R5.

Tussen al dit R5-geweld is het uitkijken naar de tijden van Andy Lefevere, die altijd bijzonder snel is in zijn thuiswedstrijd, zeker met de Lancer EvoX die geen geheimen voor hem heeft.

Andy Lefevere heeft zijn Porsche 997 GT3 dus niet tijdig klaar om mee te spelen met het spectaculaire peloton Porsches, aangevoerd door Patrick Snijers, die op een knappe 4de plaats staat in het Belgisch kampioenschap. Het wordt weer een prestigestrijd tussen Snijers, Van Parijs, Monnens, Claerhout, Delplace en Debyser. Zeker op de Zoning kunnen zij het vermogen van hun boxers aanspreken. Ook Henri Schmelcher en Darell Taylor willen het vermogen van hun Porsches maximaal benutten.

In de M Cup, opnieuw sterk bezet in Roeselare, kijken we uit naar de chrono’s van Mats van den Brand, die dit jaar indruk maakt met zijn M3 E30, zeker omdat hij het deze keer moet opnemen tegen Hans Weijs Jr met ’the beast’, de fameuze 130i van Charly Schmid. Franky Boulat, Kurt Braeckevelt, Tom Ceuppens en Wim Muilwijk zullen hard moeten trappen om hen bij te benen.

Ook in het Junior en Historic kampioenschap belooft het een pittige strijd te worden in Roeselare, waar in het Criterium een dertigtal teams van start gaat. Ook in het Criterium staan de twee titelkandidaten, Philip Lommers en Wouter Lievens, aan de start, net als uittredend kampioen Stefaan T’joens.

Kortom, voor spanning en spektakel moet je vrijdag en zaterdag in de ConXioN Omloop van Vlaanderen zijn in Roeselare. De organisatie heeft zelfs voor “neofieten” een gratis publiekspunt voorzien op het rond punt in de Zwaaikomstraat, waar de deelnemers meteen van het podium naar de start van de klassementsproef rijden