De roadster opnieuw gedefinieerd: wereldpremière van de nieuwe BMW Z4 in Pebble Beach.

BMW heeft het concept van de roadster opnieuw gedefinieerd. Op 23 augustus 2018 vormt Pebble Beach Golf Links, gelegen nabij het Californische Monterey – de locatie van het beroemde Concours d’Elegance dat iets later plaatsvindt – de setting voor de wereldpremière van de nieuwe BMW Z4. Met zijn dynamische proporties, emotioneel design en fascinerende sportiviteit steekt de tweezitter met softtop het concept van een klassieke roadster in een compleet nieuwe jas, passend bij de wereld van vandaag en morgen. BMW presenteert in Pebble Beach de exclusieve BMW Z4 M40i First Edition (gecombineerd brandstofverbruik: 7,1-7,4 l/100 km; gecombineerde CO2-emissie: 162-168 g/km*). Deze gelimiteerde speciale editie van de BMW Z4 inspireert niet alleen met zijn wendbare precisie en dynamische rijkarakteristiek – typische kenmerken voor BMW M Performance modellen – maar ook met zijn bijzonder geavanceerde ontwerp en uitrusting, met onder meer de carrosseriekleur Frozen Orange metallic.

De nieuwe roadster van BMW beleeft zijn wereldpremière op exact de locatie waar het merk in 2017 ook de BMW Concept Z4 presenteerde. Het studiemodel liet met zijn puristische, dynamische en progressieve designtaal de visie van BMW zien op een karaktervolle sportauto, die met de presentatie van dit productiemodel nu realiteit is. Een blik op de proporties van de nieuwe BMW Z4 zegt genoeg over zijn dynamische potentieel. De centrale positie van de bestuurder, het lage zwaartepunt, de perfecte gewichtsverdeling van 50:50, de grote spoorbreedte en de compacte wielbasis zijn de ideale kenmerken voor een wendbaar rijgedrag en intens rijplezier.

 

Dynamisch potentieel heeft de BMW Z4 M40i First Edition dankzij de uiterst krachtige 250 kW (340 pk) sterke zescilinder-in-lijn benzinemotor en het sportonderstel met elektronisch instelbare dempers, een M Sport remsysteem en een elektronisch M Sport differentieel op de achteras. De nieuwe creatie van BMW M Performance sprint in slechts 4,6 seconden naar een snelheid van 100 km/u.

 

Boven elkaar geplaatste dubbele koplampen, forse nieren met 3D-raster afwerking, de langgerekte motorkap, grote luchtopeningen in de voorschermen en de opvallende in de achterklep geïntegreerde spoiler dragen stuk voor stuk bij aan het karakteristieke uiterlijk van de nieuwe BMW Z4.

 

Het ontwerp van het interieur legt ook de nadruk op de puristische sportiviteit van de nieuwe BMW Z4. De op de bestuurder georiënteerde cockpit kenmerkt zich door dynamische, naar voren gerichte lijnen. Op dezelfde manier versterkt de ergonomische plaatsing van alle bedieningselementen de focus op de rijbeleving in de nieuwe BMW Z4.

 

De nieuwe BMW Z4 M40i First Edition heeft unieke design- en uitrustingskenmerken die de sportieve uitstraling van de auto accentueren. De uitgesproken carrosseriekleur Frozen Orange metallic is gecombineerd met een elektronisch bedienbare softtop – antracietkleurig met zilvereffect en zwarte BMW Individual High Gloss Shadow Line zijspiegelkappen en tweekleurige lichtmetalen 19-inchwielen in dubbelspaaksdesign.

 

The new BMW Z4 Roadster. (08/2018)

Het interieur van de First Edition is afgewerkt met Vernasca zwartlederen bekleding met decoratief stiksel, elektrisch verstelbare stoelen met geheugenfunctie, sfeerverlichting en een Harman Kardon Surround Sound System. Adaptieve LED-koplampen met matrixfunctie voor grootlicht, een BMW Head-Up Display (een primeur in een roadster) en de BMW Live Cockpit Professional met de nieuwste generatie netwerktechnologie onderstrepen het geavanceerde karakter van de nieuwe BMW Z4.

 

De wereldpremière van de BMW Z4 M40i First Edition in Pebble Beach is een exclusief en fascinerend voorproefje van de komst van deze nieuwe generatie roadster. BMW maakt op 19 september 2018 meer bekend over motorvarianten, technische innovaties en uitrusting van zijn nieuwe tweezitter. Niet veel later beleeft de nieuwe BMW Z4 zijn beurspremière tijdens de Autosalon van Parijs, van 4 tot en met 14 oktober 2018. De wereldwijde introductie begint in de lente van 2019.