M-Cup peloton present in Omloop Van Vlaanderen!

Vrijdagavond 31 augustus start de voorlaatste wedstrijd van het BRC M-Cup Kampioenschap 2018 in Roeselare met 5 korte KP’s en een heuse Rally Fuif. Zaterdag 01 september worden er dan nog eens 159km KP voorgeschoteld en het spektakel zal talrijk zijn want de M-Cup is nadrukkelijk aanwezig op deze Conxion Omloop van Vlaanderen Rally met 12 achterwielaangedreven PK-zwangere bolides aan de start.

Natuurlijk zijn de leiders van Kampioenschap erbij zoals snelle Wim Muilwijk, regerend kampioen Franky Boulat en titelfavoriet Mats Van den Brandt; deze 3 kleppers gaan voluit hun kans om misschien wel een kloofje te kunnen slaan met hun rechtstreekse concurrenten voor een Top3 plaats in de rangschikking van deze M-Cup.

Daarenboven zijn ook van de partij: de regelmatige Lorenzo Vandenheede, de steeds sneller wordende Tom Ceuppens alsook de bloedmooie M1 met streekpiloot Kurt Braeckevelt aan het stuurwiel. Kurt zal zeker om een podiumplaats willen veroveren op de uitdagende proeven in en rond Roeselare. Er zijn nochtans heel wat andere snelle regionale tegenstanders die ook fel kunnen uitpakken. Denk maar aan een Cris Algoedt, die de wegen door en door kent, Ronsenaar Marnic Van Lancker die zijn BRC wederoptreden maakt met een wagen uit de stal van Charles Schmidt, alsook de immer spectaculair snelle Didier Spillebeen.

En deze Omloop van Vlaanderen ziet nog een sympathiek trio aan de start met hun Beierse bolides; Chris Vandamme, Diego Claeys en Marc Karnier. Chris maakte recentelijk de overstap naar een knappe oranje E46, Diego met zijn Ieperse ervaring vol vertrouwen mikkend op een knappe ereplaats, terwijl Marc met zijn gifgroene E30 eerder mikt op de spektakelbeker!

Het is evident dat de strijd vanaf de eerste meters zal losbarsten; de ene strijdend voor de dagzege, de andere met het oog op het RACB M-Cup Kampioenschap. Het moge duidelijk zijn dat deze 59ste Omloop van Vlaanderen met 12 oogstrelende achtertrekkers ongetwijfeld Beiers gekleurd zal zijn; de RACB M-Cup zit in de lift, een lift vol PK’s, sound en spektakel!