Philip Cracco: “Het blijft onze thuiswedstrijd”

Een dikke twee maanden na de Renties Ypres Rally, gaat het JobFIXers Belgian Rally Championship verder met de ConXion Omloop van Vlaanderen in Roeselare. Voor Philip Cracco blijft het een speciale wedstrijd, want hier begon het allemaal…

“Nee, dat zou ik niet zeggen, want mijn rallyverhaal is begonnen in de Rallye des Crêtes, in de sneeuw, met een kleine Peugeot 205 Rallye,” lacht Philip, terwijl hij de laatste testsessie van zijn zoon Pieter-Jan Michiel volgt. “Maar, ik ben natuurlijk afkomstig van Roeselare, dus het is mijn thuiswedstrijd en het blijft altijd speciaal om in eigen streek te rijden. Het is ook al meer dan twee maanden geleden dat ik nog eens gereden heb met de Ford Fiesta R5. Daarom kijk ik zeker uit naar de start van de wedstrijd. Nee, zelf heb ik niet getest. Voor mij is dat niet nodig. Ik start met andere ambities dan Pieter-Jan Michiel. Ik wil me vooral amuseren en genieten.”

Philip Cracco zal vooral genieten van twee proeven in het bijzonder in deze ConXioN Omloop van Vlaanderen. “De Zoning vind ik heel tof om te rijden. Ik kan er mijn circuitervaring een beetje benutten en verder staat er altijd massaal veel publiek langs de rondkoers. Dat maakt het extra opwindend om daar te rijden. Maar, puur als rijder is de 26 km lange proef van Passendale zaterdag een mooie uitdaging. Er zijn immers niet zoveel van die lange klassementsproeven in het Belgisch kampioenschap,” vertelt Philip.

Pieter-Jan Michiel reed in augustus een voorbereidingswedstrijd in Staden om terug in het ritme te komen. “Pieter-Jan Michiel had in het begin van de wedstrijd remproblemen op de eerste twee klassementsproeven. Daarna moest hij achtervolgen. Dat is een beetje het beeld van zijn seizoen tot op heden. Telkens had hij een klein probleem in het begin van de wedstrijd, waardoor het resultaat meteen verkeken was. Als hij deze keer gespaard blijft van tegenslagen in het begin van de wedstrijd, dan is een resultaat zoals in Spa zeker mogelijk. Daar eindigde Pieter-Jan Michiel in de Top 5…”

De kleuren van JobFIXers worden enkel door vader en zoon Cracco verdedigd. Achiel Boxoen geeft forfait om het slot van het seizoen niet te hypothekeren. “In onze overeenkomst zat een bepaald aantal kilometers met de Fiesta R5, wedstrijden en testen samen. Ik wil zeker de Condroz Rally nog rijden, maar als ik start in Roeselare, zou ik over mijn contingent aan kilometers gaan. Vandaar dat ik forfait geef om zeker in Hoei te kunnen rijden. Ondertussen probeer ik een oplossing te vinden om de East Belgian Rally ook  te kunnen rijden,” vertelt Achiel Boxoen, die vorig jaar knap vierde werd in Roeselare.

Na de laatste oefensessie van vanavond, beginnen Philip Cracco/Jeannick Breyne en Pieter-Jan Michiel Cracco/Jasper Vermeulen vrijdagavond om 18h aan de ConXion Omloop van Vlaanderen. Na 18 klassementsproeven en 198,74 km tegen de chrono zal de winnaar zaterdagavond om 20h45 over het finishpodium in de Zwaaikomstraat rijden.