Mooie 7de plaats voor PJM Cracco “De snelle waaiers waren fantastisch!”

Dit weekend werd in Roeselare de 7de manche van het Jobfixers Belgian Rally Championship, de Conxion Omloop van Vlaanderen, verreden. De kleuren van Jobfixers werden verdedigd door vader en zoon Cracco, die in hun thuiswedstrijd natuurlijk niet mochten ontbreken. Pieter-Jan Michiel reed een sterke en regelmatige wedstrijd, die hij bekroonde met een mooie 7de plaats.

Philip had het vorige week al verteld. Een wedstrijd in eigen streek rijden is altijd speciaal, maar Pieter-Jan Michiel wilde het thuisvoordeel toch niet overdrijven. Tijdens de voorafgaande persconferentie relativeerde hij het belang. “Natuurlijk is het plezant om in eigen streek te rijden, want alles voelt vertrouwd aan, maar ik ken het parcours niet beter dan de andere deelnemers. Het is niet zo dat we dagelijks die binnenbaantjes nemen. Ik ken die baantjes ook enkel van de rally. Het voordeel van dichtbij te wonen is natuurlijk dat het makkelijker is om tijd vrij te maken om te verkennen.”

Na de eerste ronde besliste Philip vrijdagavond te stoppen wegens gezondheidsredenen. Pieter-Jan Michiel sloot de eerste avond af op de 10de plaats, in het spoor van Melissa Debackere en 15″ voor Robin Maes.
“We hebben dit jaar heel vaak problemen gehad met de remmen. Die blijken opgelost te zijn, maar ik moet in mijn hoofd nog een klik maken. Het gaat goed, maar het kan nog beter. Ik heb nog niet het maximale vertrouwen om voluit aan te vallen,” vertelde Pieter-Jan Michiel.

Samen met copiloot Jasper Vermeulen, vond Pieter-Jan Michiel zaterdag het vertrouwen terug. Na een feilloze wedstrijd parkeerde hij de #8 Ford Fiesta R5 op de 7de plaats, 2″9 voor Melissa Debackere en in het spoor van de snelle Porsches van Gunther Monnens en Patrick Snijers.
“Ik ben heel tevreden over onze wedstrijd. We hebben een foutloze wedstrijd gereden. Ik heb geen enkel warm moment gehad en we hebben stelselmatig het tempo opgedreven. Ik heb me fantastisch geamuseerd op de snelle proeven. Vooral Passendale, waar je de waaiers met vertrouwen op topsnelheid kunt nemen, vond ik fantastisch! Ik kijk al uit naar de volgende wedstrijd, de East Belgian Rally in Sankt-Vith,” lachte Pieter-Jan Michiel.

De volgende wedstrijd van het Jobfixers Belgian Rally Championship, de East Belgian Rally, wordt op zaterdag 29 september verreden in Sankt-Vith.