Boeiend van start tot finish met Boulat terug kampioen!!!

Gezien het puike M-Cup peloton beloofde het in de Conxion Omloop van Vlaanderen een boeiend kijkstuk te worden bij de Beemers. En het knalde vanaf KP1 met de verrassende scratch van Wim Muilwijk. Favoriet Mats Van den Brand werd verrast, schakelde gauw een versnelling hoger en rijfde de volgende 3 scratches op vrijdagavond binnen. Tijdens de laatste proef, de showproef op de zoning, slaagde Wim er nogmaals in de snelste M-Cup tijd neer te zetten. Naaste achtervolgers Franky Boulat en de sterk presterende Kurt Braeckevelt volgden op ruim een halve minuut en werden kort op de huid gezeten door Wim Muilwijk, Chris Algoedt en Marnic Van Lancker. Deze 5 kleppers stonden binnen de 16 seconden van elkaar in het Algemeen Klassement na de vrijdagproeven. Iets verderop zagen we ook nog Thierry Cockelaere, Didier Spillebeen, Chris Vandamme en Lorenzo Vandenheede in de tabellen. Jammer genoeg vielen Tom Ceuppens-Frank Werner te vroeg uit, reeds in KP 2 versnellingsbak stuk, en Karnier-Vandewalle moesten op KP4 De Ruiter aan de kant.

Zaterdagochtend werd met de 26km lange proef op Passendale gestart en deze bleek noodlottig voor de sterk presterende Noorderburen. De motor van de indrukwekkende E30 van het duo van den Brand-Smeets brak en de Beemer van het duo Wim & Nadia Muilwijk belandde op zijn dak. Zonder erg voor de bemanning, maar wel over en out voor beiden! Het duo Braeckevelt-Pattyn werd gepasseerd door regerend kampioen Franky Boulat-Peggy De Busser en zagen Algoedt-Bostoen dichterbij schuiven. Terwijl Franky Boulat, duidelijk beter in zijn sas dan tijdens de donkere vrijdagavondproeven, zijn greep op de leiding verstevigde, konden de supporters genieten van de strijd tussen enerzijds Cris Algoedt en Kurt Braeckevelt en anderzijds tussen Marnic Van Lancker en Thierry Cokelaere.

De 2de boucle op zaterdag werd door de rode M1 in handen van Cris Algoedt naar een M-Cup scratchtijd gepiloteerd op de lange Passendale proef. Kurt Braeckevelt reageerde echter en reed de snelste tijd in de M-Cup op Zilverberg. De hele dag was een secondestrijd en plots kwam ook Thierry Cokelaere aan het venster piepen met net geen scratch op de Zoning.

Geweldige strijd vooraan, maar ook achtervolgers Didier Spillebeen, Chris Vandamme, Lorenzo Vandenheede en Marc Karnier zorgden voor knappe doortochten waar menig rallyliefhebber naar uitkeek!

En op KP17 dan de verrassende eerste scratch voor Ronsenaar Marnic Van Lancker; en jammer genoeg bleek deze Zilverberg 3 de laatste wedstrijd KP!  Maar wat een strijd, met talrijke positiewisselingen en besttijden gereden door liefst zes verschillende teams, zes verschillende Beemers. We kunnen terugblikken op een spannende strijd in prachtige weersomstandigheden met de dagzege voor de equipe Boulat – De Busser, voor Crris Algoedt-Didier Bostoen en het duo Braeckevelt-Pattyn.

De zege van het Kempens duo betekent ook meteen de vierde titel op rij voor Franky Boulat en Peggy De Busser. Proficiat aan het hele team en we hopen op een snelle sportieve revanche van o.a. Mats Van den Brand of Wim Muilwijk bijvoorbeeld.