Overtuigende zege van Tobias Brüls. jbrc.

East Belgian Rally 

Overtuigende zege van Tobias Brüls

In de East Belgian Rally heeft Tobias Brüls zijn kans gegrepen om een eerste overwinning te scoren in het Pirelli Junior Belgian Rally Championship. De 23-jarige piloot uit Weywertz stuurde zijn Peugeot 208 R2 met panache naar de overwinning, met als kers op de taart nog 8 bonuspunten voor evenveel snelste tijden. In het kampioenschap wipt hij over Reynvoet naar de derde plaats.

De afwezigheid van Grégoire Munster, de leider in het Pirelli Junior BRC, kon Jean Dilley niet inspireren om aan de start te komen in Sankt-Vith. Jean was wel aanwezig, samen met zijn broer Guillaume, maar enkel als toeschouwer: “Ik ben gestopt als rallyrijder. Het was te moeilijk om een budget te vinden en ik moest teveel risico’s nemen om het tempo van Grégoire te volgen, die meer testkilometers maakte,” vertelde Jean Dilley, die nog altijd in de running is voor de titel tot de allerlaatste wedstrijd, de Condroz Rally, waar maximaal 30 punten verdiend kunnen worden.

Tobias Brüls nam in Sankt-Vith meteen de wedstrijd in handen. De Peugeot-rijder reed een knappe wedstrijd, met onderweg 8 snelste tijden. In zijn derde seizoen behaalde hij zijn eerste overwinning in het Pirelli Junior BRC. “Er is niets mooier dan voor eigen publiek te winnen,” lachte Tobias. “Het ging van bij de start uitstekend. De auto was perfect en ik heb enorm genoten op deze prachtige proeven.”

Gert-Jan Kobus kon 4 scratchen rijden en de tweede plaats pakken in klasse RC4, maar de Nederlander is niet ingeschreven in het Pirelli Junior BRC, zodat de punten van de tweede plaats voor Niels Reynvoet waren. “In het begin had ik problemen met de voortrein. Dat konden we oplossen, maar de Peugeots bleken hier gewoon sneller. Het was droog en in die omstandigheden kon ik niet profiteren van het koppel van onze turbomotor. Bovendien vond ik moeilijk het goede ritme op dit technische en erg snelle parcours,” vertelde Niels Reynvoet.

Thibaud Mazuin eindigde in het spoor van Reynvoet op de derde plaats, voor Samuel Lay, die debuteerde in het Pirelli Junior BRC. Valentin Vertommen moest op de voorlaatste proef opgeven door een kapotte stuurinrichting.

Stand na 8/9: 1. Munster 72 punten; 2. Dilley 50; 3. Brüls 46; 4. Reynvoet 40; 5. Pyck & Mazuin 30; 7. Vertommen 17; 8. Snaet 14; 9. Pacolet 6; 10. Lay; 11. Muylle 4