Knokke Zoute “het Concours” rep. Pauline Mervilde

Terwijl wij de Zoute Rally aan het volgen waren, trok Pauline naar het  “golfterrein”. Met deze beelden van prachtige bolides tot gevolg. Het concours had zoals de traditie het wil een aantal  unieke kunststukken uit de automobiele geschiedenis samengebracht. Bovendien stond er ook een stukje familiegeschiedenis op de green. Mijn vader, reed namelijk als één van de eerste rijkswachters, met alle Porsche’s 911 zoals ze hier in “Rijkswacht” uitvoering tentoon stonden.  We kunnen stellen dat de “”automicrobe” door hem is doorgegeven. Alleen spijtig dat hij het nooit heeft mogen meemaken, daar hij ons veel te vroeg ontviel.

Het prestigieuze elegantieconcours vond dit jaar voor het eerst twee dagen plaats op de Royal Zoute Golf Club. Op zaterdag en zondag waren hier meer dan 100 zeldzame bolides te bewonderen waaronder de BMW 507 van Elvis Presley, een BMW M1 Procar en superexclusieve hypercars zoals de Italdesign ZeroUno en de Ferrari Sergio. Daarnaast vierde het elegantieconcours 70 jaar Porsche met een unieke collectie topmodellen (o.a. de allereerste Porsche 356) én pakte het uit met nieuwe categorieën zoals ‘The Jaguar icons C+D+E+F types’ (winnaar: 1956 – Jaguar D-type Long-Nose) en ‘F1 icons’ (winnaar: 1984 – Renault RE 50-3). De Best of Show winnaar was een Alfa Romeo 6C 2500 SS Touring uit 1948