Guillaume De Ridder RallyX Nordic-kampioen!

Guillaume De Ridder heeft de RallyX Nordic-titel behaald! De Zelos-rijder heeft gedurende zes wedstrijden, in dit hoogstaand Scandinavisch kampioenschap, aan deze ongelooflijke prestatie gewerkt.

Hoewel de prioriteit van Guillaume De Ridder het wereldkampioenschap RX2 is, hadden Zelos en de Belgische rijder besloten ook deel te nemen aan het ‘Nordic’-kampioenschap om zo zijn wagen (dezelfde in de twee kampioenschappen) nog beter te leren kennen en meer tijd aan het stuur te kunnen doorbrengen. Bovendien waren in deze titelstrijd ook alle tenoren van de RX2 van de partij. Dit om maar te zeggen dat het een moeilijke uitdaging was.

Met drie overwinningen in de eerste vijf wedstrijden domineerde Guillaume het kampioenschap en begon hij als leider aan het laatste raceweekend in Tierp. Alleen de Noor Gundersen kon hem nog voor de titel bedreigen. Onze Belgische piloot deed het in de drie kwalificatieraces beter dan zijn tegenstander en was zo al zeker van de titel. Guillaume won ook nog zijn halve finale, eindigde tweede in de finale en kreeg zo 25 extra punten.

Guillaume De Ridder, Zelos-rijder: “Ik ben super gelukkig. Eerlijk gezegd is dit kampioenschap even hoogstaand als het RX2-wereldkampioenschap. Ik leerde bovendien veel circuits kennen. Ik ben het kampioenschap sterk gestart en had zo een voorsprong opgebouwd. Tijdens dit laatste raceweekend heb ik de titel kunnen pakken zonder extra risico’s te moeten nemen. Het is ongelooflijk en ik heb een enorme boost gekregen voor de finale van de RX2 in Zuid-Afrika over enkele weken.”

Freddy Tacheny, CEO van Zelos, is enorm blij. “Guillaume heeft nogmaals bewezen dat Zelos het bij het rechte eind had om vertrouwen in hem te stellen. Zijn talent, maar ook zijn professionalisme en zijn ‘tot het uiterste gaan’ hebben het verschil gemaakt. Deze titel is ruimschoots verdiend. En we hopen dat Guillaume ons nog eens extra gelukkig kan maken voor tijdens de laatste manche van de RX2.”

Eindrangschikking:

1. G. De Ridder : 152 punten
2. B.P. Gundersen: 127 punten
3. S. Evjen : 97 punten
4. W. Nilsson : 95 punten
5. M. Höglund : 93 punten