Alpine-klanten worden uitgenodigd op circuit Zolder

  • Eerste track day van Alpine voor Benelux-klanten op 9 november

  • Ÿ Plaats van samenkomst is het beroemde Circuit Zolder

  • Ÿ La Piste Bleue track days van Alpine vinden over heel Europa plaats

Op vrijdag 9 november vindt op Circuit Zolder een exclusieve track day voor Alpine-eigenaars plaats. La Piste Bleue, de Europese reeks track days die het Franse sportwagenmerk voor klanten organiseert, komt daarmee voor het eerst naar de Benelux.

Alpine Track Days – La Piste Bleue

De track day biedt Alpine-klanten de kans om de limieten van hun wagen te verkennen op het legendarische Circuit Zolder. De circuitsessies vinden plaats in de voormiddag en in de namiddag. Een lunch is inbegrepen. Rijsimulators en een BATAK-machine die de reactiesnelheid test, maken de ervaring op het circuit compleet.

De dag zal verlopen in een ontspannen en plezierige sfeer, met tal van Alpine-eigenaars die met veel enthousiasme hun passie voor het merk en zijn modellen met elkaar zullen delen. Voor wie het maximum wil halen uit zijn of haar tijd op Circuit Zolder, is tegen meerprijs ook coaching beschikbaar.

Alpine Track Days – La Piste Bleue

Iedere eigenaar van een Alpine is welkom op het evenement, dat op een goed tijdstip plaatsvindt aangezien de leveringen van de nieuwe Alpine A110 Première Edition volop aan de gang zijn. De A110 Première Edition werd gelanceerd als beperkte serie van 1.955 wagens, die al binnen een paar uur na de start van de verkoop allemaal de deur uit waren. Met een gewicht van slechts 1.080 kg is de A110 Première Edition een lichte en wendbare sportwagen, en daarom ideaal voor het circuit.

De aanwezigen zullen niet alleen de grenzen kunnen verkennen van hun eigen Alpine, maar krijgen ook de kans om als passagier mee te rijden in de Alpine A110 Cup-racewagen. De Alpine A110 Cup werd ontwikkeld door Alpine-partner Signatech en treedt overal in Europa aan in de nieuwe in 2018 gestarte Alpine Europa Cup. De 270 pk sterke bolide weegt maar 1.103 kg. Meerijden als passagier wordt dus gegarandeerd een niet te missen ervaring.

Alpine Track Days – La Piste Bleue

Iedereen die rijdt met de nieuwe Alpine A110, en ook eigenaars van een Alpine-classic kunnen deelnemen aan de track day in Zolder. De deelname kost € 390 inclusief btw. Inschrijven kan vanaf nu op www.lapistebleue.com.

De La Piste Bleue track days van Alpine doen ook nog Bilster Berg in Duitsland (25 oktober) en L’Anneau du Rhin in Frankrijk (31 oktober) aan.

Alpine Track Days – La Piste Bleue