Jo Stenuit benoemd tot European Design Director

Jo, die afstudeerde aan het Royal College of Art in Londen, maakt al meer dan twintig jaar deel uit van Mazda’s designteam in Europa en heeft verschillende functies bekleed bij Mazda’s Europese designcentrum in Oberursel (Duitsland).

Recent was hij als Head of Interior Design and Brand Style verantwoordelijk voor de opwaardering van het merk Mazda in Europa.  Hij was ook hoofdontwerper voor het interieur van de conceptcars Kiyora (2008) en Hakaze (2007) en van de vorige generatie van de Mazda3 (2008).  Daarvoor werkte hij twee jaar in het wereldwijde hoofdkantoor van Mazda in Hiroshima om het interieurontwerp van de Mazda CX-7 (2004-2006) te ontwikkelen.

“Dankzij onze bekroonde designtaal ‘KODO – Soul of Motion’ hebben de ontwerpers van Mazda in Europa en elders in belangrijke mate bijgedragen tot het succes van onze producten, door prachtige auto’s te creëren die in de smaak vallen bij onze klanten”, aldus Jeff Guyton, President en CEO van Mazda Motor Europe.  “Gezien zijn verregaande kennis van ons merk zijn we verheugd dat Jo ons designteam in Europa zal leiden.  We weten zeker dat hij er samen met zijn team voor zal blijven zorgen dat onze filosofie niet alleen in onze auto’s wordt toegepast, maar in alles wat we doen”.

In zijn nieuwe rol rapporteert Jo aan Ikuo Maeda, Global Design Chief van Mazda, alsook aan Hajime Seikaku, vicepresident van Mazda’s Europese R&D-afdeling.