Guillaume De Ridder vicewereldkampioen RX2!

 

 

Guillaume De Ridder vicewereldkampioen RX2!

Na zijn 3de plaats in 2017, eindigt Guillaume De Ridder zijn tweede jaar in de RX2 als vicewereldkampioen. Een prachtig resultaat na slechts 2 seizoenen in rallycross.

Na zijn erkenning als Rookie of the Year en zijn 3de plaats in het kampioenschap in 2017, had Guillaume De Ridder in zijn tweede seizoen rallycross een duidelijk doel voor ogen: nog beter eindigen! De Zelos-piloot vond onderdak bij het beste team van het kampioenschap, Olsbergs MSE, om zijn doel onder de beste omstandigheden te bereiken.

Maar zijn seizoen startte niet zoals gehoopt met een mechanisch defect tijdens de openingsmanche te Mettet. En tijdens de tweede manche te Silverstone was er nog geen beterschap. Guillaume De Ridder werd wederom gedwongen tot een vroege opgave en verloor veel punten in het kampioenschap. Maar daarna stond het materiaal op punt en dat resulteerde in uitstekende resultaten, met twee overwinningen (in Noorwegen en Zweden) en twee tweede plaatsen (in Canada en Frankrijk).
Ondertussen boekte Guillaume ook prachtige resultaten in het Scandinavisch Kampioenschap. Wat begon als een extra kampioenschap om te trainen voor het WK RX2, resulteerde in een eindoverwinning in het prestigieuze Rally X Nordic Kampioenschap. Nog nooit wist een Belgische piloot dit kampioenschap op zijn naam te schrijven.

Dus zakte Guillaume met een titel op zak en 14 punten achterstand op de leider, Olivier Eriksson, af naar de laatste race van het kampioenschap in Zuid-Afrika. De Zelos-piloot had de titelstrijd niet meer in eigen handen door de grote kloof met zijn teamgenoot Eriksson. Zelfs al won hij alle races, dan nog moest hij rekenen op een slechte prestatie van Olivier Eriksson voor aanspraak te maken op de titel.

Maar hij deed wat hij moest doen door tijdens de kwalificatie manches telkens goed te scoren en voor Olivier Eriksson te eindigen. Hierdoor starte hij zijn semi-finale op de pole positie. Een droomscenario dat helaas snel keerde … Guillaume De Ridder: “Ik was blij met de eerste race dag. Ik had nooit een goede startpositie maar wist me telkens naar voren te werken en punten te scoren. En doordat ik als pole mocht starten in de semi finale was ik zelfzeker. Ik wist dat ik de snelheid had om mij te bewijzen in de semi finale zodat ik als pole kon vertrekken in de finale. Maar, net zoals in Silverstone, viel de motor uit vlak voor de start van de semi finale en ik kreeg de motor ook niet meer aan. Het is enorm frustrerend dat mij dit twee keer overkomt, zeker omdat ik de snelheid had om te winnen hier. “

Ondanks de pech blijft het een prachtig seizoen van de Zelos piloot. Geconfronteerd worden met zoveel pech en toch nog vice wereldkampioen worden, faut le faire!