Ginion Wavre eerste Certified BMW Classic Partner.

BMW 2002 turbo op het Dream Cars Salon.

09.01.2019 Persbericht

BMW heeft een rijke geschiedenis van meer dan 1000 modellen, gebaseerd op een traditie van 90 jaar autobouwen. Ginion Wavre is vanaf vandaag de eerste Certified BMW Classic Partner van de hele Benelux. Met het werkmateriaal van toen en rechtstreekse toegang tot een catalogus van oude onderdelen, zullen zij de liefhebbers van BMW klassiekers opnieuw kunnen bedienen. Om dit te vieren, brengt Ginion Wavre een BMW 2002 turbo naar het Dream Cars Salon.

BMW heeft een rijke geschiedenis van meer dan 1000 modellen, gebaseerd op een traditie van 90 jaar autobouwen. Ginion Wavre is vanaf vandaag de eerste Certified BMW Classic Partner van de hele Benelux. Met het technisch werkmateriaal van toen en rechtstreekse toegang tot een catalogus van oude onderdelen, zullen zij de liefhebbers van BMW klassiekers opnieuw kunnen bedienen. Om dit te vieren, brengt Ginion Wavre een BMW 2002 turbo van 1974 naar het Dream Cars Salon in paleis 1 van de Heizel (19 tot 27/1).

Certified BMW Classic Partners hebben de expertise én de tools in huis om wagens vanaf de BMW E38 7 Reeks en BMW E39 5 Reeks én ouder te onderhouden en herstellen. In 2019 zal BMW Group Belux bijkomende BMW concessiehouders auditeren en het label van erkend Certified BMW Classic Partner toekennen.

Stéphane Sertang, CEO van Ginion Group, is opgetogen: “Ik ben bijzonder verheugd dat wij onze passie voor klassieke wagens kunnen delen met onze trouwe klanten en gemotiveerd team. Als eerste officiële BMW concessiehouder in de Benelux met de titel “Certified BMW Classic Partner” hebben we alle tools in handen om de liefhebbers van mooie BMW klassiekers doorheen het jaar te begeleiden en hen te helpen in het realiseren van hun droom. Bovendien dragen we ons steentje bij om ons rijdend patrimonium in ere te houden.”

Geschiedenis van de BMW 2002 turbo.

The BMW 2002 turbo (07/2016).De ’02’-reeks (1602, 2002) werd gebouwd van 1966 tot 1977 en combineerde een compact koetswerk met een ruim interieur en een gamma performante motoren. Van deze reeks werden ook de eerste seriemodellen met turbomotor afgeleid: de BMW 2002 turbo. Deze wagen haalde toen reeds 174 pk. De 02-reeks leidde rechtstreeks tot het ontstaan van de BMW 3 Reeks, waarvan de nieuwste generatie zijn Belgische première beleeft in hal 7 van het Autosalon van Brussel 2019.

Eddy Haesendonck, CEO en voorzitter van BMW Group Belux, licht toe: “Héél veel BMW modellen zijn voor eeuwig in het collectieve geheugen gegrift. Zo is de BMW 2002 turbo met recht een ‘Dream Car’. Met ons programma van BMW Classic Authorised Automobile Dealer willen we de liefhebbers van ons erfgoed de kans geven om hun wagen terug in oorspronkelijke staat te herstellen en het legendarische rijplezier ook voor de toekomst te verzekeren.”