WRT Audi en Snap-on Tools prolongeren samenwerking GT-racerij en stappen in DTM kampioenschap

Het Belgian Audi Club Team / W Racing Team (WRT) en Snap-on Tools hebben hun samenwerkingsverband met twee jaar verlengd. Naast deelnames aan diverse langeafstandsraces en GT- en toerwagenkampioenschap in de Blancpain series gaat het team nu ook de uitdaging in het prestigieuze Duitse toerwagenkampioenschap (DTM) aan.

WRT heeft inmiddels een imposante staat van dienst in de autosport en racet in de diverse klassen op het hoogste wereldniveau. Samen met de technische ondersteuning van Snap-on Tools werden verscheidene titels in onder andere de Blancpain GT Series, endurance-races en TCR kampioenschappen gewonnen.

Deelname DTM kampioenschap

Met ingang van 2019 neemt WRT teven samen met de Duitse autofabrikant Audi en Snap-on Tools deel aan het Deutsche Tourenwagen-Masters kampioenschap. Snap-on ondersteunt het nieuwe team hierin, net als tijdens de races in de andere kampioenschappen, met de noodzakelijke gereedschappen en equipment om de racewagens te kunnen onderhouden en repareren.

Naast de equipment en gereedschappen, richt Snap-on Tools ook de pitboxen in. Deze worden uitgerust met tool storages om het gereedschap overzichtelijk en geordend op te kunnen bergen. In de racerij, waar iedere seconde telt, is dit essentieel om zo snel en efficiënt mogelijk te kunnen werken.

Snap-on Tools directeur Marc Kwekkeboom is trots op het voortdurende partnership. “We zijn al vanaf het eerste uur met elkaar verbonden en inmiddels is dit het tiende jaar dat WRT en Snap-on samenwerken. We zijn er trots op dat een toonaangevend raceteam zoals WRT er keer op keer voor kiest hun racewagens met Snap-on Tools te prepareren, onderhouden en te repareren. Wij hebben er alle vertrouwen in dat WRT ook de aankomende twee jaar weer op topniveau zal kunnen presteren en races gaat winnen.”

Programma-hoogtepunten
 

Belgian Audi Club Team / W Racing Team heeft in 2019 een vol schema. De hoogtepunten van dit jaar benoemen we in dit bericht. Allereerst debuteren twee WRT Audi RS 5 DTM auto’s op 18 en 19 mei op het Belgische circuit Zolder waar het DTM kampioenschap sinds 2005 weer terug van weggeweest is.

De Audi R8 LMS GT3 auto’s zien we onder andere in actie tijdens lange langeafstandsraces op de circuits van Spa Francorchamps in België, de Nürburgring in Duitsland, Dubai en het Belgische Zolder. Onder de coureurs die deze auto’s besturen vinden we onder andere de Nederlander Robin Frijns die ook in het elektrische FIA Formula E kampioenschap furore maakt.

Voor de volledige WRT-agenda kunt u terecht op website: http://www.w-racingteam.com