M-Cup Haspengouw

Homerun voor Patrick Diels

Zoals we in onze voorbeschouwing voorspeld hadden werd het een leuke strijd vooraan. De onderlinge verschillen tussen Diels, Boulat & VdBrand werden beperkt tot enkele luttele seconden tijdens de eerste proeven.

De eerste scratch van het nieuwe seizoen was voor Franky, maar reeds op de 2de proef nam Mats de leiding over, om dan op de derde proef helaas een sortie te maken. Op deze derde proef moesten we ook reeds afscheid nemen van Steve Vanbellingen nadat de catch-tank gescheurd bleek. Met 2 spektakelmakers minder keerde het peloton terug richting Landen voor een eerste servicebeurt.

Tijdens de service ontdekte de crew van Kurt Braeckevelt een olielek, waardoor ook dit team de handdoek moest werpen om verdere schade te vermijden.

Tijdens de 2de lus van 4 proeven nam Patrick Diels 3 scratches voor zijn rekening, waardoor hij de 2de servicebeurt kon binnenrijden met een comfortabele voorsprong van 39 seconden op Franky Boulat, die op zijn beurt geplaagd werd door problemen met de servopomp. Op de derde plaats hadden we toen Tom Ceuppens, die duidelijk “best of the rest” was. Tijdens deze 2de lus moesten we ook afscheid nemen van Lorenzo Vandenheede, die voor het eerst aantrad met de nieuwe motor en versnellingsbak. Na een gewenningsperiode inclusief kleine sortie begon het gevoel in de wagen beter te worden, tot een afgebroken bout het team tot een opgave noodzaakte.

In de laatste lus kon Diels zijn voorsprong nog wat verder uitdiepen, om dan de laatste 2 proeven te consolideren. Patrick Diels mag dus de Haspengouw als winnaar afsluiten, gevolgd door Franky Boulat en Tom Ceuppens. Naast het podium volgen dan Dirk Verhaert, die de pechduivel van zich afgeschud lijkt te hebben, en Joeri De Bouvere die tevreden terugblikt op deze eerste probleemloze manche. Hopelijk gaan we een spannend seizoen tegemoet, waarbij alle titelkandidaten blijven strijden tot de laatste manche!

We zijn benieuwd welke extra (regionale) deelnemers we zullen mogen verwelkomen tijdens de 2de manche te Tielt, alsook naar de verdere strijd in het kampioenschap – waar nog niks verloren is dankzij het schrapresultaat die automatisch in mindering gebracht wordt!

Tobi Vandenberghe