Alle toppers aan de start in Tielt

Alle toppers aan de start in Tielt
  Cherain verdedigt zijn leidersplaats

De 46ste editie van de TAC Rally in Tielt, de derde wedstrijd van het Belgian Rally Championship, wordt ongetwijfeld een van de mooiste edities ooit. Alle titelkandidaten staan aan de start, wat bewijst dat het Belgisch rallykampioenschap meer dan ooit leeft.

Naast de eenzame WRC van David Bonjean, op papier de krachtigste wagen van het veld, staan er vooral 13 R5’s aan de start. Bovendien zijn alle toppers van de partij in Tielt, waar de verschillen op de 14 klassementsproeven traditioneel heel klein blijven.
De winnaars van de eerste twee wedstrijden van het seizoen, Kris Princen en kampioenschapsleider Cédric Cherain, kiezen beiden voor een Volkswagen Polo R5. Princen krijgt een nieuw exemplaar bij BMA, nadat zijn winnende bolide van Haspengouw in rook op ging in de Tour de Corse. Cédric Cherain, die in Spa won met een Skoda Fabia R5, gaat op jacht naar een eerste zege in Vlaanderen met de VW Polo R5 van THX Racing. De derde Volkswagen van de nieuwe generatie is in handen van Patrick Snijers, die zijn eerste scratch van Spa wil bevestigen op bekend terrein.

Sterke armada van Skoda
Vincent Verschueren, voor wie de TAC Rally een thuiswedstrijd blijft, is het speerpunt van de grote Skoda-armada. De vice-kampioen gaat voluit voor winst, na een geslaagde bandentest in Trois-Ponts. Hetzelfde kan gezegd worden van Adrian Fernémont, die in Spa twee dagen lang Cherain het vuur aan de schenen kon leggen, en Ghislain de Mevius, knap 2de in het BRC na de eerste twee wedstrijden. Sébastien Bedoret, de officiële rijder van Skoda Belgium, wil eveneens bevestigen.
Twee streekpiloten willen graag verrassen. Bert Cornelis, die altijd wat meer kan op het gladde asfalt rond Tielt, wil zich in de Top 5 mengen met de Fabia R5 die Gunther Monnens nog bestuurde in Haspengouw. Niels Reynvoet tankte een pak vertrouwen door de Rallye des Ardennes te winnen met de Skoda van SXM, het team dat won in Spa.
Kevin Demaerschalk begint aan zijn BRC-campagne met de snelle Citroën C3 R5 van J-Motorsport. Hopelijk heeft de Citroën-rijder meer geluk dan vorig seizoen. Dat kan ook gezegd worden van Pieter-Jan Michiel Cracco, die een knappe prestatie in Spa niet kon verzilveren door technische problemen op zijn Ford Fiesta R5. Zijn papa Philip verdedigt eveneens de kleuren van Jobfixers en uit Nederland komt een mooie Hyundai i20 R5 ingezet door Marin van Iersel.

Naast de krachtige WRC van David Bonjean, de snelle Mitsubishi van streekrijder Bert Coene, is het in de Top 10 ook uitkijken naar de snelste Porsches 997 GT3. Chris Van Woensel vervangt Joch Claerhout in de Porsche die een nieuw kleedje kreeg. De bandenhandelaar neemt het op tegen Tim Van Parijs en Chris Debyser, de twee andere Porschisten.

En, hoe ver kan Paul Lietaer komen met zijn Historic Ford Escort Cosworth? Of de snelste BMW’s van de M-Cup, die met 17 deelnemers erg sterk bezet is. Spektakelman Mats Van den Brand zal deze keer zijn enthousiasme onder controle trachten te houden. Op het gladde asfalt zijn Franky Boulat, Kurt Braeckevelt en Wim Muilwijk alvast niet te onderschatten…
Afspraak zaterdag 13 april vanaf 8h in Tielt voor een fantastische dag top autosport tijdens de 46ste editie van de TAC Rally!