De eerste zege van Nick Toorré

De eerste zege van Nick Toorré

Kerkhove blijft leider

In de historische rallysport is de bedrijfszekerheid van een klassieke rallywagen, ook al is die nieuw opgebouwd, vaak doorslaggevend voor het resultaat. Dat bleek nog maar eens in de TAC Rally, waar de favorieten geveld werden door mechanische pech. Zo ging de overwinning naar streekrijder Nick Toorré, die zijn zelf geprepareerde en gebouwde Ford Sierra Cosworth verrassend naar de zege stuurde.

Voor de start van de wedstrijd verwachtte iedereen een duel voor de zege tussen Dirk Deveux met zijn Ford Sierra Cosworth en Glenn Janssens. De winnaar van de Spa Rally kon zijn favorietenrol niet waarmaken, want
de schakeldoos van de Ford kraakte verschrikkelijk… “We hebben al vanaf de start geen derde versnelling en de bak is onmogelijk te vervangen
door ons team tijdens de service. Ik probeer het einde van de wedstrijd te halen, al kraakt de bak steeds harder,” vertelde Dirk Deveux, die met een kapotte versnellingsbak toch nog de punten van de tweede plaats uit de brand sleepte.

De strijd in Historic werd volledig gedomineerd door Glenn Janssens met zijn geweldige Porsche 911. De Oost-Vlaming miste natuurlijk ritme, al was dat niet meteen te merken:
“Op de eerste proef in Schuiferskapelle ging ik twee keer van de baan. Gelukkig zonder veel erg, maar het had slechter af kunnen lopen,”
aldus Janssens, die dit jaar weer vaker wil rijden, maar die in het slot
van de wedstrijd ook moest opgeven met transmissieproblemen.
Daarvan profiteerde Nick Toorré om zijn eerste overwinning te scoren
met de Ford Sierra Cosworth die hij zelf bouwde en ontwikkelde. Toorré en Deveux delen de tweede plaats in het kampioenschap, maar de
leiding is nog altijd in handen van Arthur Kerkhove, die niet de ambitie
had om de strijd aan te gaan met deze krachtige Youngtimers.
“Ik moet het van de regelmaat en moeilijke omstandigheden hebben,” verklaarde de rijder uit Ronse, die resoluut mikt op de Historic-titel:
“Inderdaad. Met onze Escort wordt dat moeilijk, al zijn we goed gestart.
Daarom wil ik misschien in de loop van het seizoen de overstap wagen
naar een YoungTimer.”

Door een halve minuut straftijd (extra service wegens een kapotte
benzinepomp) zakte Frank Baert terug naar de 4de plaats, achter Sasha Oosterlinck.
Koen Verhaeghe werd 6de voor Marijn Hoens en Jozef Lapeire.