Stéphane Lémeret pakt dubbelzege met Alpine CMR

Vier op vier: nadat hij vorig jaar de twee ‘Alpine Cup-wedstrijden in Spa op zijn naam schreef, blijft Stéphane Lémeret ongeslagen met zijn Alpine want zondag en maandag won hij ook de eerste twee manches van het Franse FFSA GT-Kampioenschap 2019 met de GT4-versie van de Alpine A110.

Stéphane Lémeret double vainqueur sur l’Alpine CMR

Van bij de kwalificaties werd duidelijk dat de Belgische piloot bij zijn comeback na drie jaar afwezigheid uit de Franse competitie zou meespelen voor de zege: hij eindigde namelijk op de vierde plaats, op nauwelijks twee tienden van de polepositie voor de wedstrijd van zondag. Zijn teamgenoot Pierre-Alexandre Jean tekende voor de tweede tijd in de kwalificaties die de startgrid voor maandag bepaalden.

“Alles verliep vlekkeloos,” aldus Stéphane Lémeret. “Tijdens de eerste race hield ik voortdurend contact met de leiders en bij de pilotenwissel ben ik een ronde langer op het circuit gebleven, waardoor we aan kop reden. Mijn teamgenoot wist vervolgens op briljante wijze de titelhouder met zijn Audi R8 op afstand te houden om uiteindelijk met twee seconden voorsprong te winnen.

In de tweede race liep het nog meer gesmeerd voor het Frans-Belgische duo:

“Pierre-Alexandre nam een flitsende start en wist de Audi al in de eerste bocht achter zich te laten. Hij bouwde vervolgens een kleine voorsprong uit, die ik tijdens mijn stint heb behouden om uiteindelijk te winnen met ruim vijf seconden voorsprong. Samen met het CMR-team, dat met name op het gebied van bandenslijtage een onberispelijke wagen heeft afgeleverd, konden we ons geen betere seizoensstart voorstellen.

Het duo Lémeret-Jean wist echter zodanig te overtuigen in Nogaro, dat het vanaf de volgende wedstrijd ten minste 10 seconden moet stilstaan bij de pilotenwissel.

“Dat is een nadeel, te meer omdat het in de straten van Pau niet eenvoudig is om in te halen. We weten dus nu al dat het nagenoeg onmogelijk wordt om daar te winnen,” betreurt Stéphane. “We kunnen alleen maar hopen dat onze voorsprong van veertien punten in het kampioenschap volstaat om ook na de loterij van de stadswedstrijden op 18 en 19 mei aan kop te blijven.”