160 KLASSIEKE PEUGEOTS VERZAMELEN IN HOUFFALIZE

INTERNATIONALE MEETING VAN L’AVENTURE PEUGEOT 3-5 MEI 2019 – HOTEL VAYAMUNDO, HOUFFALIZE

Tijdens het eerste weekend van mei krijgen de prachtige wegen van de Belgische Ardennen het bezoek van een indrukwekkend aantal unieke Peugeot-klassiekers. Voor de vierde keer organiseert de Peugeot Club Belgium de Internationale Meeting van l’Aventure Peugeot, de wereldwijde organisatie die trotse bezitters van één van de legendarische modellen van het merk met de leeuw met elkaar verenigt. Verjaardagseditie Na eerdere Belgische edities in 1993, 2004 en 2009, is het voor 2019 opnieuw de beurt aan de Belgische club om de internationale bijeenkomst te organiseren. Geen toeval, vertelt voorzitter Frank De Reu: “We vieren dit jaar het veertigjarige bestaan van onze club, en in die zin wordt deze meeting zowat een verjaardageditie. In elk geval zijn we als Belgische club heel vereerd om voor l’Aventure Peugeot deze organisatie op ons te mogen nemen. En waar beter dan onze eigen Belgische Ardennen om in prachtige landschappen en op uitdagende wegen van een unieke Peugeot uit vervlogen tijden te genieten?”

Ook nagelnieuwe Peugeot van de partij Terwijl de deelnemers verzamelen in Hotel Vayamundo, tijdens de namiddag van vrijdag 3 mei, wacht hen ook een heel jonge telg van de illustere Peugeot-familie: de nagelnieuwe Peugeot 508 SW beleeft er namelijk een Belgische avant-première, nog vóór zijn officiële lancering deze zomer. Hervé Krux, CEO van Peugeot België-Luxemburg, toont zich enthousiast: “De deelnemers aan deze Internationale Meeting van l’Aventure Peugeot zijn bij uitstek ambassadeurs voor ons geliefde merk. Peugeot bouwt intussen al meer dan 120 jaar auto’s, en over die eeuw heen heeft de naam, heeft het merk Peugeot altijd gestaan voor dezelfde traditie van vakmanschap en kwaliteit. Hoe kunnen we dat beter illustreren dan door de nieuwe 508 SW hier een plaatsje te geven naast al die legendarische auto’s die Peugeot groot hebben gemaakt?” Praktisch Wie de sublieme verzameling klassieke Peugeots wil bewonderen, kan dat tijdens een namiddagje uit op vrijdag 3 mei. Tussen 14u en 18u komen alle deelnemers aan bij het starthotel: Hotel Vayamundo Ol Fosse d’Outh 1 6660 Houffalize Op zaterdag en zondag vertrekt de hele karavaan voor een uitgestippelde rondrit in de omgeving van Houffalize en Bastogne. Wie meer informatie wil over deze bijzondere bijeenkomst van en voor liefhebbers van uitzonderlijke oldtimers, kan hier terecht: https://bcop-cbap.be/iapm/nl