PATRICK SNIJERS EINDIGT ALS ACHTSTE IN WALLONIË. GRÉGOIRE MUNSTER OPNIEUW BESTE JUNIOR.

Patrick Snijers (VW Polo R5) is dit weekend als achtste geëindigd in de rally van Wallonië. Een slipper en een foute bandenkeuze op zaterdag voorkwamen een beter resultaat. Positief is dat de Limburger een moeilijke wedstrijd tot een goed einde heeft gebracht en met het oog op de toekomst vertrouwen heeft getankt. Grégoire Munster deed dat ook. Na zijn crash in de TAC Rally was dat dé missie van deze wedstrijd. Munster eindigde 18e algemeen en was, net als in Haspengouw en Spa, opnieuw de beste junior. Henri Schmelcher mag tevreden terugblikken op zijn debuut met een R5. Schmelcher eindigde als 17e, Pieter-Jan Michiel Cracco (Skoda Fabia R5) als 21e.

“Zowel Davy Thierie als ik hebben het gevoel dat we heel hard gereden hebben alleen uit zich dat niet in het resultaat” zegt Patrick Snijers. “Na ons foutje van gisteren moesten we achtervolgen en zijn we er niet meer in geslaagd om de kloof op de concurrentie te dichten. De wisselende weersomstandigheden zorgden dan ook nog een voor een moeilijke bandenkeuze waardoor we nooit echt met de juiste banden van start zijn gaan. Maar we hebben opnieuw en volledige rally met de R5 gereden. Dat geeft vertrouwen voor de rest van het seizoen.”

Pieter-Jan Michiel Cracco wisselde net als Patrick Snijers goeie momenten af met mindere. “Na de eerste ronde zaterdagochtend reden we rond in zesde positie. In de volgende rit gleden we even van de weg zonder veel erg. De problemen begonnen toen we terug op de weg wilden raken. We raakten een prikkeldraad die de luchtinlaat, de ruitenvegers en de zijspiegel beschadigden. In de laatste ronde schatte ik een remzone goed in maar ik had de pech dat het spekglad was waardoor ik tegen een strobaal botste en de radiator beschadigde met de opgave als gevolg. Vandaag stond in het teken om de Skoda verder te leren kennen. Jammer van de spin in de slotrit waardoor ik mijn eerste scratch ooit misloop. Ik wil BMA danken omdat ze alles in het werk gesteld hebben om mij een prima wagen aan te bieden. De Skoda is fantastisch. Op naar de Sezoensrally.”

Voor de derde keer dit seizoen won Grégoire Munster het klassement bij de junioren. “Ik ben heel tevreden met mijn wedstrijd. De weersomstandigheden zorgden voor een moeilijke wedstrijd. Voor mij was het belangrijk om vertrouwen op te doen en dat is gelukt. Na 12 ritten had ik ruim een minuut voorsprong op de tweede in mijn klasse tot een lekke band ervoor zorgde dat ik de dag als tweede junior afsloot. Vandaag heb ik zonder probleem de leiding kunnen heroveren. We hebben goed en efficiënt gereden. Ik ben zeer tevreden.”

Bernard Munster stapt zondagavond het vliegtuig op richting Marokko waar BMA deze week met twee Porsches deelneemt aan de Maroc historic rally. Eentje voor Alain Deveza die vorig jaar deze wedstrijd won en een tweede voor Johan Gitsels die deze keer zelf achter het stuur van de Porsche kruipt met naast zich Andrée Hansen, de echtgenote van Bernard Munster. “Patrick heeft enkele zeer goede tijden gereden. Jammer van zijn foutje gisteren waardoor hij het gevoel met de top vier heeft verloren. Vandaag stond in het teken om kilometers te maken. Patrick is klaar voor de Sezoensrally. Pieter-Jan Michiel Cracco moest de wagen tijdens de rally ontdekken. Hij deed dat prima gedaan en heeft, net als Patrick, ook enkele interessante tijden gereden. Pieter-Jan Michiel is zeer gemotiveerd, leergierig en bijzonder coachbaar. Ik wil me over hem ontfermen en hem mee helpen om een nog betere rijder te worden. Henri Schmelcher ruilde na tien jaar zijn Porsche in voor een R5. Dat is meer dan een wereld van verschil. Maar hij heeft het prima gedaan. Tijdens de wedstrijd heeft hij constant progressie gemaakt. Wat Grégoire betreft ben ik tevreden dat hij met het nodige vertrouwen aan zijn volgende opdracht kan beginnen. Hij reed hier 16 snelste tijden die hem 16 extra punten opleveren. Dat is belangrijk.”

Grégoire Munster stapt vandaag eveneens het vliegtuig op met eindbestemming de Canarische Eilanden. Later deze week wacht hem zijn tweede opdracht voor Opel Motorsport. “Het is een belangrijke rally voor ons. Het is goed dat ik na de TAC de rally van Wallonië heb kunnen rijden omdat je in het ERC elke rit 100% moet zijn. Het vertrouwen is helemaal terug. Ik kijk uit naar mijn volgende opdracht.”